Bubbels die de wereld gaan veranderen

I see bubbles! Nou, deze bubbels zien we maar al te graag. Dit zijn namelijk eetbare bubbels gevuld met water. Deze fantastische uitvinding moet zorgen voor de verwijding van plastic flessen. En dat is hoor nodig! 

Skipping Rocks Lab, een start-up uit Londen, is verantwoordelijk voor de uitvinding. De bubbels heten Ooho! en bestaan uit water, omhuld met natuurlijk zeewier extract. Niets wordt verspild, zelfs niet als het product niet wordt opgegeten. Want na 4-6 weken breekt de Ooho! vanzelf af.

edible-water-bubble-skipping-rocks-lab-58ee2c6fb7a76__700

Het doel is om alle plastic flessen, bekers, bordjes, etc, te vervangen door natuurlijk afbreekbaar materiaal. En het mooie is, de productie van Ooho! is goedkoper dan het maken van een plastic fles! Geen excuses meer dus.

Uiteraard kan de inhoud van de bubbel variëren naar je eigen smaak. Toch liever een cola bubbel of een lekker sappie? Geen probleem. Momenteel wordt de Ooho! alleen nog maar in pop-up winkels in Londen verkocht, maar het doel is om heel snel de rest van de wereld te veroveren. Met uiteindelijk het ultieme goal om 1 biljoen plastic flessen weg te houden uit de oceaan.

 

Benieuwd naar het concept en wil je je steentje bijdragen? Dat kan via de CrowdCube pagina van Skipping Rocks Lab

Lees ook: Drijvende sportschool in Parijs