Aha, dus dít is waarom masturberen goed voor je is

Wat is het leven zonder seks en seksuele gedachten? Seks is de drijfveer van het leven en is een bezigheid waar iedere vrouw, stiekem, dol op is. Hoewel je misschien niet altijd fysiek kunt ‘seksen’ als je er zin in hebt, kun je wel seksuele gedachten hebben en jezelf masturberen. Hoewel masturbatie een bezigheid is die iedereen (mannen én vrouwen) doet, berust er toch een behoorlijk taboe op dit onderwerp. En dat is nergens voor nodig. Zo blijkt namelijk dat, als we Jeroen van der Mark (Medisch Socioloog) mogen geloven, er een boel positieve (!) effecten aan masturberen zijn verbonden! Interesting…

Lees ook: Waarom ochtendseks de beste seks ooit is (plus voordelen!)

1. Goed voor je relatie
‘Hoe dan?’, zul jij misschien denken. Nou, dat zal ik even uitleggen; wanneer jij en je partner een verschillend libido hebben, kan masturbatie een uitkomst zijn. Zo sekst de één niet tegen z’n zin en komt de ander zijn/haar ’trekken’. Daarnaast kan het, zeker voor vrouwen (sorry dames), geen kwaad om zichzelf (vaker) te masturberen. Masturbatie kan er namelijk voor zorgen dat het libido en de behoefte aan intimiteit toenemen, waardoor je (seksuele) relatie beter wordt. Aha…

2. Ontspanning
Wanneer je jezelf masturbeert, kan dat een ontspannende werking hebben. Dankzij een orgasme komen namelijk de twee stoffen, oxytocine en dopamine, in de hersenen vrij. Deze stoffen zijn hormonen en neurotransmitters (overbrengers van zenuwprikkels) die voor een ontspannend, voldaan en euforisch gevoel zorgen. Zo val je bijvoorbeeld sneller in slaap nadat je jezelf hebt gemasturbeerd. Sweet dreams!

3. Vetverbranding
Jazeker, je leest het goed. Seks én zelfbevrediging zijn goed voor de vetverbranding! Zelfs masturbatie is goed om, een klein beetje, calorieën te verbanden. Dit komt simpelweg omdat je toch flink wat inspanning moet leveren om tot je hoogtepunt te komen. Daarnaast is een regelmatige seksbeurt goed voor je energieverbruik. Zo kun je, als je het goed doet, met een intensieve vrijpartij al snel 200 calorieën verbanden. YAY! Adios hardloopsessies!

4. Hart- en vaatziekten
Wanneer je veel orgasmes hebt (hetzij door seks of zelfbevrediging), heb je een lagere kans op hart- en vaatziekten. Wel is het belangrijk dat je méér dan twee keer per week een orgasme hebt. Daarnaast hebben mensen die regelmatig seks hebben of aan zelfbevrediging doen een lagere broeddruk dan mensen die niet regelmatig seksen of zichzelf bevredigen.

Lees ook: Lees je mee? Deze 30 dingen over seks moet je weten voor je 30ste