9 inspirerende Instagram accounts die iedereen zou moeten volgen

We hebben allemaal zo onze eigen manieren ontwikkeld om onszelf te inspireren. Pinterest en Instagram zijn goede voorbeelden van ‘moderne’ inspiratiebronnen waar een hoop mensen op actief zijn. Met name Instagram staat vol met accounts van hippe, creatieve mensen die zo’n beetje 365 dagen per jaar op vakantie lijken te zijn, de prachtigste interieurs hebben, de mooiste foto’s maken, een make-up dressoir hebben dat nog uitgebreider is dan de beauty afdeling van de Bijenkorf en mensen die, dankzij het Do It Yourself principe, van ‘niets’ ‘iets’ weten te maken.

Lees ook: 3 x zo krijg je meer volgers op Instagram

Maar Instagram is meer dan alleen een hippe inspiratiebron. Dankzij Instagram leren we fascinerende onbekenden, hun geliefden en de namen van hun huisdieren kennen, weten we welke koffie je het beste kunt drinken en welke hashtags (#) trending zijn. Het kan haast niet anders dan dat jouw insta-feed ondertussen al bomvol staat met accounts die je volgt om aan je dagelijkse dosis inspiratie te voldoen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat je nooit genoeg inspiratie kunt hebben, hebben wij speciaal voor jullie 9 leuke, inspirerende Instagram accounts op een rijtje gezet die jouw follow meer dan waard zijn.

1. Doug The Pug (@itsdougthepug):
Het idee om een huisdier te volgen voelt misschien een beetje raar, maar voor deze pug móet je wel een uitzondering maken. Het account van Doug The Pug staat vol met grappige, herkenbare foto’s en filmpjes die wij (mensen) in het échte leven meemaken #hardknocklife.

2. HAY (@haydesign):
Ben je fan van Denemarken en houd je van Scandinavische interieurs? Dan is het Instagram account van het Deense interkeurmerk HAY zeker een aanrader om te volgen. De insta-wall van HAY staat vol met prachtige foto’s van Scandinavische eye-catchers voor zowel thuis als op kantoor.

3. Amanda Plantbased Vegan (@raw_manda):
Na alle ophef die de laatste tijd over het eten van (rood) vlees is ontstaan, is het misschien beter om het eten van vlees compleet te schrappen en over te stappen op een ‘raw-food’ dieet. Dit klinkt in de eerste instantie waarschijnlijk als een moeilijke, onhaalbare opgave, maar het Instagram account van de Amerikaanse ‘raw_manda’ bewijst het tegendeel. Het account staat namelijk vol met foto’s van overheerlijke, gevarieerde rauwe maaltijden en tussendoortjes waarmee ze bewijst dat rauw eten ontzettend lekker én gezond is #rawfoodies.

4. Sonya Esman (@classinternal):
De Zweedse blogger Sonya Esman is ook zeker een follow waard. Haar account staat vol met foto’s van inspirerende plekken waar je direct een ticket naartoe wilt boeken en een kledingstijl/lichaam waar je jaloers op wordt!

5. Jessica Stein (@tuulavintage):
Jessica Stein, uit Sydney, is een blogger die de hele wereld over reist en op de meest bijzondere plaatsen komt. Naast reisblogger is Jessica ook styleblogger. Haar account staat vol met fantastische reis- en modefoto’s die je enorm inspireren en waar je uren naar kunt kijken.

6. Homepolish (@homepolish):
Heb je zin om bij onbekenden naar ‘binnen’ te kijken en weg te mijmeren bij prachtige interieurs waarvan je zin krijgt om je eigen woonkamer een flinke opknapbeurt te geven? Zorg dan dat je het Instagram account van Homepolish gaat volgen! Op de wall van Homepolish zijn een hoop verschillende interieurstijlen te zien waar, gegarandeerd, voor elk wat wils tussenzit!

7. Mekar Malaysia (@mekar.my):
Het krijgen van een boeket bloemen is en blijft natuurlijk hartstikke leuk, zeker wanneer je een boeket krijgt dat er nét zo uit ziet als één van de prachtige boeketen die het Maleisische bloemenbedrijf Mekar Malaysia maakt. Mekar Malaysia tilt het krijgen en geven van een boeket bloemen naar een héél ander niveau. Helaas bezorgen ze, op dit moment, alleen nog in Maleisië. Tot die tijd zullen we het dus prachtige digitale boeketten moeten doen en de plaatselijke bloemist wat bijscholing moeten geven.

8. Enfait (@enfait_magazine):
Voor de échte lifestylefanaten onder ons is er natuurlijk ons eigen Instagram account! Zorg er ook zeker voor dat je Enfait op Instagram volgt om op de hoogte te blijven van de nieuwste beauty producten, cosmetica-hacks, hotspots, de leukste koffietentjes en de lekkerste restaurants.

Lees ook: Kunstenaar vergelijkt creaties van modeontwerpers met de natuur