8 manieren op je huis bohemian chic te maken

Ook altijd zo’n mooi Insta-waardige huiskamer willen hebben, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of zoek je naar een georganiseerde chaos? Met deze tips heb jij binnen no-time een Bohemian chique casa!

1. Mix met texturen

Het mooie aan de Bohemian stijl is dat je allerlei verschillende texturen in je huis kunt mixen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het antieke kastje van je oma niet matcht met de metalen lamp van je schoonouders. Alles kan en alles mag en hoe meer je mixt, hoe meer sfeer het brengt! Let wel, het gevaar is dat je huis snel vol en chaotisch aanvoelt. Het gaat dus niet om meer spullen, maar meer de spullen die je al hebt afwisselen met diverse texturen.

117fc8eeebdb491a1bee636c3879844d-1

2. Zakken op de grond

En dan niet perse op z’n Def Rhymes, al is dat natuurlijk ook een manier! Het creëren van laag zittende bankjes of zit hoekjes, wekt een uitnodigende sfeer. Want zeg nou eerlijk; als jij een zee van kussens op de grond ziet liggen, dan wil je daar toch het aller liefste direct inspringen? Probeer bijvoorbeeld maar eens een side table te vervangen door een poef. Direct gezelliger toch?

tumblr_nea8lyn7go1r09f27o1_1280

3. Witte en licht houten vloer

Donkere vloeren zorgen eigenlijk direct voor een serieus uiterlijk. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar kan lastig zijn als je een frisse en speelse Bohemian Chic uitstraling wil creëren. Door je houten vloer een lichte kleur te verven (of gewoon direct te laten leggen), wordt de ruimte ruim en overzichtelijk en geef je het licht de kans om te spelen met de vloer. Plus het is de perfecte basis voor een kleurrijke, textuur gemixte inrichting.

3ef2f5b622019f748adde28c00adf623

4. Go Green!

Bohemian staat natuurlijk voor het mixen van binnen en buiten. Daar kunnen planten natuurlijk niet bij ontbreken! Wat je tegenwoordig veel ziet, zijn planten in glazen potten. En het liefste veel, heel veel! Groot klein, het kan allemaal. De planten zorgen voor een wild en onvoorspelbaar gevoel, maar ook voor leven in huis.

maxresdefault-1

5. Turquoise is your friend

Een tip om direct een Bohemian Chique uitstraling te creëren is door één muur turquoise te verven. Het is onverwachts en de kleur werkt ontspannend en kalmerend. Nu is turquoise toevallig ook mijn lievelingskleur, dus veel moeite met deze tip heb ik niet. Mocht het verven van een muur iets te rigoureus zijn, dan kan je ook bijvoorbeeld en stoel turquoise verven of gewoon wat accessoires in de kleur toe passen.

e4761cd2fd208f1e51da1454c64fc490

6. Twinkle twinkle little star

Uiteraard kunnen lichtjes niet ontbreken! Het liefste pak je alles in met mooie lichtsnoertjes, maar we meoten natuurlijk ook niet overdrijven. Tips voor goede plekken zijn: Je slaapkamer, de randen van je ramen en deurposten.

32555690_007_b

Foto: Urban Outfitters

7. Adverteer je avonturen

Als Bohemian je ding is, dan noem je jezelf waarschijnlijk ook een wonderlust traveller. Of niet, natuurlijk! Maar reizen is waarschijnlijk wel je ding. Dan wil je natuurlijk ook al je diamanten die je hebt verzameld onderweg, verwerken in je interieur. Gelukkig is dat geen probleem. Want, hoe meer texturen, hoe meer vreugde. Dus kom maar op met die houten beelden uit Afrika en de dromenvangers uit Bali!

newbohobook_decor8blog_9

8. Laag over laag

Dat geldt eigenlijk voor al het textiel in je huis, maar dus ook voor je tapijten!
Het mixen van tapijten zorgt voor een speels effect en geeft het meteen een ongedwongen sfeer.

430

Wat je uiteindelijk ook kiest om toe te passen, Bohemian Chic draait uiteindelijk maar om 1 ding; er zijn geen regels! En als je dan toch graag een regel wil toepassen dan is het wel dat je moet doen wat goed voelt, wat gezellig en interessant is en wat moeiteloos gaat.

Bron: Andreas Notebook

Lees ook: De grootse interieurtrends voor 2017