Tafels als statement piece: hoe jouw tafel het middelpunt van jouw interieur kan zijn

Geen enkel huis is natuurlijk compleet zonder een tafel. Een tafel is super functioneel: je gebruikt het als eettafel, als werktafel, als knutseltafel en noem het maar op. Maar een tafel is veel meer dan dat: het is ook een statement piece in je woning. Veel mensen zien het uiterlijk van een tafel als bijzaak en kijken vooral naar de functionaliteit ervan en eigenlijk is dat hartstikke zonde, want een tafel is veel meer dan alleen functioneel. Dus in dit artikel lees je hoe je jouw tafel omtovert naar het middelpunt van je interieur.

Van simpel tot excentriek

Het eerste wat in je opkomt als je aan een tafel denkt, is waarschijnlijk een simpele rechthoekige houten tafel en ook dat kan super mooi zijn. Maar er is veel meer mogelijk dan alleen dat. Je hebt ook super mooie ronde salontafels van Meubelbaas of zelfs ovale salontafels. Door te kiezen voor een unieke vorm, zorg je al gelijk dat jouw tafel veel beter opvalt in je interieur en dit is dan ook een manier om je tafel het middelpunt van de ruimte te maken.

Hout of zwart?

Een andere manier om je tafel op te laten vallen is door te kiezen voor een bijzonder materiaal of een andere kleur. Een leuke zwarte eettafel is bijvoorbeeld al veel unieker dan een gewone houten tafel. Beide zijn mooi en beide kunnen uniek zijn, maar zwart is toch iets opvallender dan hout. Dus ook met kleur of materiaal kun je je tafel een upgrade geven.

Denk bijvoorbeeld aan marmeren tafel of een houten tafel met metalen onderstel: zo combineer je verschillende materialen waardoor je tafel gelijk in het oog springt. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn opties genoeg, dus je kunt vast en zeker een tafel vinden die perfect past in jouw interieur.

De details maken het verschil

Een mooie tafel is de perfecte basis, maar je hebt natuurlijk wel nog wat extra’s nodig om het helemaal af te maken. Denk hierbij aan decoratie, stoelen, kussens, tafellopers, bloemen, kaarsen en meer. Natuurlijk moet de tafel het middelpunt zijn, maar wat extra decoratie kan helpen om de aandacht nog meer op je tafel te vestigen.

Wees creatief en pas je eigen stijl toe, dan kan het nooit misgaan. Ook gaaf: kies voor een opvallend en kleurrijk tapijt voor onder je tafel: dat is de perfecte ondersteuning om jouw tafel echt op te laten vallen.

Wil jij ook een tafel als statement piece? Dan kun je deze nieuwe of vintage scoren!

Neem een kijkje in het interieur van boutiquehotel De Witte Dame!