6 dingen die een onafhankelijke vrouw in haar lover zoekt

Ik ben lucky in love maar voordat het zover was, is mijn hart regelmatig gebroken door een stuk of wat losers. Je moet een hoop kikkers kussen voordat je de ware tegen het goddelijke lijf loopt. Daar leer je van en daarom kan ik nu objectief advies geven aan vrienden die volop daten.

Wanneer je jouw leven op de rit hebt, succesvol bent op de werkvloer, liefde deelt met vrienden en familie en kunt gaan of staan waar je wilt, is het moeilijk om alles op te geven voor een manspersoon. Vooral voor eentje die er een puinhoop van maakt. Jij weet wat je wilt en neemt geen genoegen met minder.

1. Hij moet graag bij jou zijn
Er bestaat niks ergers dan een vent die nooit tijd voor je heeft. Of zo’n kerel die zijn vrienden akelig van jou gescheiden houdt. Natuurlijk wil jij ook wel eens met vriendinnen op pad en kan hij niet zonder zijn maten, maar jullie zijn óók vrienden, dat moet hij niet voor lief nemen. NOOIT!

2. Hij moet begrip tonen
Stel, je staat aan het begin van een glansrijke carrière, dan moet hij dat snappen. Waarschijnlijk ben je niet iedere dag stipt vijf uur thuis en moet je ’s avonds ook nog het een en ander doen. Je wil iemand die je motiveert en niet jaloers is omdat je geen tijd aan hem besteedt. Pas overigens wel op dat je niet doorslaat en verdeel je tijd netjes. Alleen zijn in een relatie is het allerergste dat bestaat. Ook voor hem.

3. Hij moet zelf ook ambities hebben
Jouw leven is leuk en je wilt een man met een al net zo’n leuk leven. Je hebt geen tijd en energie om aan een dood paard te trekken, om jouw vent áltijd op sleeptouw te nemen of om hem iedere keer een peptalk te geven. Het is fijn als hij zelf een bepaald doel voor ogen heeft en dromen najaagd.

4. Hij is eerlijk
Niemand is altijd eerlijk en vertelt wel eens een leugentje om bestwil. Worden dit heel veel leugentjes om bestwil? Dan moet je wegwezen. In een relatie moet je blind op elkaar kunnen vertrouwen als het op belangrijke zaken aankomt. Punt.

5. Hij heeft een eigen leven
Het is vreselijk als je de hele dag een man op de bank hebt zitten die de deur niet uitkomt. Zo’n figuur die de dagen vult met computeren en sport op televisie kijken. AAARRGG. Je gaat zijn voetbaluurtje heus niet verpesten en samen Netflix binge watchen is heurlijk maar de hele zondag voor de tv? Nee. Nee. Nee. Jij hebt een sociaal leven en so does he.

6. Hij geeft je de ruimte
Als je verliefd bent wil je de hele tijd samen zijn. Dat gebeurt vanzelf. Alleen kun je niet áltijd de siamese tweeling uithangen en het is fijn als je kunt gaan en staan waar je wilt. Het laatste wat je wilt is verantwoording afleggen over iedere scheet die je laat. Mannen die je controleren zijn nóg erger. Jij bent nooit zijn bezit en daarmee uit.