10 Lievelingsboeken voor mee op reis

Een goed boek is voor mij onmisbaar als ik op reis ga. Als ik langer wegga, download ik ze vaak als e-book, zodat ik meer ruimte heb in mijn koffer, maar het allerliefst neem ik gewoon een boek mee. Deze boeken zijn me heel erg bijgebleven:

1. De Schaduw van de Wind, Carlos Ruiz Zafón

Lievelingsboeken
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Dit boek is misschien wel mijn lievelingsboek allertijden. Extra bijzonder als je naar Barcelona gaat!

15 redenen waarom alleen reizen goed voor je is.

2. Bij Starbucks heet ik Amy, Els Quaegebeur
bij starbucks heet ik Amy
Een fantastisch boek voor iedereen die naar New York gaat, of er wel eens is geweest. Het is een feest der herkenning. In ’Bij Starbucks heet ik Amy’ beschrijft Els haar dagelijks leven in New York en de bijzondere New Yorkers die ze ontmoet: neurotische scenarioschrijver Jeff, buurtknuffelbeest George met de jurk en een Chinese dokter boven een kickboksschool. Zij en vele anderen laten Els (‘With an A? Or like something else?’ ) de ziel van de stad zien. Intussen probeert ze er, met haar nieuwe liefde Len, achter te komen wat haar eigen plek is in die zelfbenoemde hoofdstad van de wereld.

3. Down Under, Bill Bryson
book
Bill Bryson heeft vele reisverslagen geschreven. Dit boek is onmisbaar als je naar Australië gaat. Hij beschrijft zijn reis door dit prachtige land en zal je enorm aan het lachen maken.

4. Nacht, Elie Wiesel
nacht
Een prachtig boek over de Tweede Wereldoorlog van Nobelprijs winnaar Elie Wiesel, die als klein kind naar de vernietigingskampen in Buchenwald en Auschwitz werd gestuurd. Je leest het in één ruk uit! Indrukwekkend.

5. Alles is verlicht, Jonathan Safran Foer
alles is verlicht
In de zomer na zijn afstuderen reist een schrijver naar het oostelijk deel van Europa. Slechts gewapend met een vergeelde foto gaat hij op zoek naar Augustine, de vrouw die al dan niet een schakel is met zijn grootvader die hij nooit heeft gekend – de vrouw die zijn grootvader, zo is hem verteld, uit de handen van de nazi’s heeft gered. Vooral zijn jonge, Oekraïnse tolk Alex, zorgt met zijn spraakverwarrende accent voor komische taferelen.

De 8 mooiste treetop hotels ter wereld!

6. Dan Brown
dan brown
De spannende boeken van Dan Brown zijn gevaarlijk; je kunt namelijk niet meer stoppen met lezen! Mijn favorieten zijn het ‘Bernini Mysterie’ en ‘Inferno’.

Kijk voor de rest van de lijst op www.littlewanderbook.com