Netflix-tip: Seaspiracy kijken is garnalen ontwijken

Ha, hoe ga je in deze komt-geen-eind-aan lockdown? Houd de moed erin. Hang net even wat vaker zelf de slingers op. En duik nog net wat vaker languit op de bank met wat snackbaars. Over dat laatste: we hebben er weer eentje voor op het Netflix kijktip-lijstje: Seaspiracy. Niet de vrolijkste, wel een goudeerlijke. Zie je, je hebt de streamingsdienst nog lang niet uitgespeeld!

Seaspiracy: vieze visjes vissen

Wie weet heb je ‘m al in een flits voorbij zien schieten: Seaspiracy. Zie de docu als de waardige opvolger van Cowspiracy. Die ja, die jaren terug een meute mensen achter de oren heeft doen laten krabben en heeft laten inzien hoe vies de vleesindustrie is. Weet je, de visserij doet hier dus niet aan onder. Alles behalve. Treurig.

De filmmaker is ‘op’ de oneindige oceanen. Vanuit zijn passie voor de blauwige beauty legt hij de vinger op de zere plek. Hij laat zien hoeveel schade de mensheid aan het onderzeese dierenrijk aanricht en stelt ideeën over duurzame vissterij ter discussie. Laten we hopen dat deze nietsverhullende docu dezelfde impact op onze visconsumptie heeft als Cowspiracy voor de vleesmarkt met de veelzijdigheid aan vleesvervangers heeft gehad.

Photo credit: Seaspiracy – Netflix