Hotspot Alert | Kasteel de Wittenburg

Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. Onthoud deze naam. Want wat is dit een picture-perfect parel zeg! Met een oprit van heb ik jou daar popt daar middenin de natuur een prachtige hotel en restaurant op. Het label ‘hidden gem’ is deze knappe mansion op het lijf geschreven. Zo’n plek die je van horen zeggen moet kennen, en die je in no time weet in te palmen. Mocht je dus binnenkort eens een anders-dan-anders slaap- en eetadres zoeken, denk dan zeker eens aan deze charmeur.

Knap romantisch bij Kasteel de Wittenburg

Korte introductie. Sinds 1901 bestaat deze grand dame al. ‘Pas’ sinds 1963 heeft ze haar deuren voor gasten geopend. Een idyllische spot met een ambiance om u tegen te zeggen. Een plek om te ontspannen, om even de dagelijkse hustle and bustle te laten voor wat ‘ie is.

Relaxen kan bij Kasteel de Wittenburg op drie manieren: (1) overnacht in het romantische hotel met luxe historische sfeer, (2) geniet van gastronomische hoogstandjes in Restaurant Sophie en (3) swing met die heupen tijdens het terugkerende event Chateau Chantant.

#1: Prinsheerlijk overnachten in Kasteel de Wittenburg

Wat betreft het hotel zijn er slechts een tiental knusse kasteelkamers. Echt een charmant boutique hotel dus. Stuk voor stuk zijn de kamers van alle gemakken voorzien. Prijzen beginnen zo onder nabij de €150,-.

Kasteel de Wittenburg - Restaurant Sophie Wassenaar
#2: Vorkje prikken bij Restaurant Sophie

In het souterrain van het hotel vind je het dagelijks geopende Restaurant Sophie, vernoemd naar de eerste bewoonster van het kasteel: Barones Sophie. Met een ambiance waarin je je spontaan in de vorige eeuw bevindt, zou je verwachten dat de lunch- en dinerkaart (à la carte en menu) vol klassiekers staat. Get suprised! Verwacht verfijnde Franse gerechten met een knipoog naar de Aziatische cuisine. En de prijs? Voor een 3-gangenmenu moet je denken aan €39,-. Da’s zeker netjes voor zo’n chique setting, niet?

Kasteel de Wittenburg - Chateau Chantant     Kasteel de Wittenburg - Chateau Chantant

#3: Get that groove tijdens Chateau Chantant

Dit. Is. Leuk! Waar je normaal gesproken wellicht het liefst op zondagavond graag op de bank hangt om batterij vol te laden voor de komende werkweek, is het een absolute GO om hier voor Chateau Chantant eens een uitzondering voor te maken. Zie het als culinair dineren in een sprookjesachtige setting, waar het onder het genot van live muziek op en top genieten is. En nee geen – met alle respect – hoempapa, maar de crème de la crème van de Nederlandse muziekscene.

De eerst volgende editie is op zondag 28 november. Klinkt als muziek in je oren? Koop dan hier je tickets.