Magistrale film ‘GIRL’ is een must-watch op Netflix

Na alle decemberdrukte is januari voor de meesten een maand om eens lekker knus en gezellig binnen te cocoonen. Netflix draait dan ook overuren in veel huishoudens. Heb je binnenkort een bingewatch-avond ingepland, en heb je o zo geen zin om door het enorme aanbod heen te moeten scrollen? De magistrale film ‘GIRL’ is toegevoegd aan de internationale filmbibliotheek, een absolute must-watch met een intrigerend verhaal om kippenvel van te krijgen. 

Film ‘GIRL’ kaart bikkelhard thema aan

Op de redactie van Enfait zijn we erg gecharmeerd van de film ‘GIRL.’ En wij niet alleen. Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte ze – na een minutenlange staande ovatie – tig prestigieuze prijzen in de wacht. Zo werd onder andere de Vlaamse, debuterende regisseur Lukas Dhont (27) bekroond met de Camera d’Or, en de hoofdrolspeler Victor Polster (17) werd geroemd om zijn fantastische acteerkunsten.

De film ‘GIRL’ gaat over het zijn van transgender en de bijkomende identiteitsdilemma’s. Het leven van de 15-jarige Lara staat centraal, wiens droom is om ooit als ballerina carrière te maken. Waar de balletwereld er sowieso één is van keiharde discipline, wordt de weg naar het podium voor Lara nóg pittiger. Lara is namelijk als jongen geboren. Met een tegenstribbelend lichaam, enorm veel kritiek én onuitputtelijke support van het thuisfront, gaat ze de strijd aan met zichzelf en de buitenwereld. Verwacht een meeslepend verhaal waar je je eigen lessen uit kan trekken, en dat je tot denken aanzet. Deze tranentrekker hield ons de dag na het kijken nog flink bezig.

Lees ook: 5 spannende series om samen met je partner te kijken op Netflix.