10 dingen die alleen kaasliefhebbers begrijpen

Kaaskoppen opgelet! Jullie hebben enkele zaken gemeen. Niet zo gek, we wonen in een kaasland en zijn ook niet vies van Franse kaas. Genoeg kaas dus, maar wat bindt de kaasliefhebber?

Zo bouw je het perfecte kaasplateau op.

1. Je bent begonnen met kaas op de boterham
Bijna iedere Nederlander heeft z’n eerste plakje kaas op een boterham gegeten. Met boter!
kaas op de boterham
2. Toen kwam het blokje kaas als traktatie
Op de crèche at jij jouw eerste blokje kaas als lekkernij. Op een satéprikker, in combinatie met een knakworst, augurk of stuk komkommer.

3. Van Franse kazen moest je vroeger niks hebben
Doe maar gewoon jong belegen. Franse kaas stinkt en is té sterk van smaak.

4. Nu probeer je iedere kaas die binnen handbereik is
Het maakt niet uit hoe erg ze stinken, hoeveel schimmel erop zit en hoe walgelijk ze er eigenlijk uitzien. Bij jou gaat een stuk kaas er hoe dan ook in.

5. Je bent niet vies van vreemde kaascombi’s
Kaas is kaas. Of deze nu in de sushi zit of met een beetje suiker op de boterham ligt. Kaas is altijd een goed idee!

6. Want ja, alles met kaas is lekker
In een restaurant speur jij de kaart af op zoek naar… kaas. Of het nu Italiaanse, Zwitserse of neppe kaas is, you don’t care. Een hamburger zonder kaas smaakt naar niks en over de pasta moet flink wat parmezaan.

7. En het toetje is…
Hoe kan het ook anders, kaas! Een groot stuk cheesecake of een kaasplankje gaan er altijd goed in, zelfs al zit jij propvol.

8. Je hebt geen favoriet stuk kaas
Alle kazen zijn favoriet! Je vraagt toch ook niet aan ouders wie hun lievelingskind is?

9. Kaas moet zwemmen
Overdag spoel jij kaas weg met een kop thee, maar ’s avonds is ie het lekkerst. Want dan eet jij je kaas met een goed glas wijn. Beter wordt het niet!

10. Heimwee naar kaas
Wanneer je in Europa op vakantie gaat is gebrek aan kaas niet echt een probleem. Italië heeft mozzarella, in Frankrijk is de keuze reuze en in Spanje eet je een stuk Manchego. Zodra je in Azië, Amerika of Africa vertoeft is goede kaas een stuk zeldzamer. De kaas die ze er verkopen kost dan ook wat. Ja, kaas kan een gemis zijn als je het niet kunt krijgen.