YAM! Frozen superfood bananen

Dit recept voor frozen superfood bananen van Nutrition Stripped is belachelijk lekker en ook nog eens gezond. Je hebt ze zo gemaakt en kunt ze decoreren met wat je maar wilt. Eet ze als toetje of tussendoor.

Als je niet van bananen houdt zijn peren, appels of stukjes ananas ook een optie.

Dit heb je nodig voor 6 porties:
3 grote bananen

Voor de raw chocolate saus:
1 kopje cacaopoeder
1/2 kopje gesmolten kokosolie
2 lepels ahornsiroop
Snufje zout

Topping:
Deze is optioneel, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kokossnippers, bijenpollen, cacao nibs, goji bessen, hennepzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten of pistache crunch om maar wat te noemen.
frozen-chocolate-covered-bananas1
Zo maak je het:
1. Bedek een bakplaat met bakpapier, plaats de halve bananen op deze plaat en zorg dat er minimaal twee centimeter tussenin zit (voor de topping). Plaats een spies of stokje in de lengte in het midden van de banaan zodat je een lolly krijgt. Plaats de bananen dan voor minimaal acht uur in de vriezer.
2. Maak ondertussen de rauwe chocolade saus om de bananen in te dippen. Mix de cacao poeder, ahornsiroop, kokosolie en het snufje zout in een kom totdat je een glad mengsel hebt.
3. Wanneer de bananen helemaal bevroren zijn kun je ze óf in de saus dippen óf je kunt de saus met een lepel over de bananen op de bakplaat scheppen. Het is belangrijk dat je ze meteen decoreert, anders wordt de chocolade hard. Als je de bananen zijn voorzien van een laagje chocolade en de superfoods, mag je ze weer dertig minuten in de vriezer plaatsen. Voilá!

Recept en foto’s: Nutrition Stripped

Pssst: Dit is het recept voor het allerlekkerste vegan-ijs!