Wordt het niet eens tijd voor Chardonnay?

Arme Chardonnay. Wereldwijd meest bekende witte druif wordt vaak geassocieerd met een slechte wijnsmaak. Wat kunnen we daarop zeggen?

Experts weten wel hoe dit komt. Alweer twintig jaar geleden was er veel minder keus wat wijn betreft. Chardonnay was er al wel, en niet zo’n beetje ook. Pimpelen met liters Chardonnay was de normaalste zaak van de wereld en dat ging al snel vervelen.

Toch is Chardonnay een revival die we deze zomer kunnen gebruiken. De frisse fruitige smaak is veel verfijnder dan dat deze ooit was. Er is meer kennis op wijngebied en ook met de Chardonnay-druif weten wijnboeren wel raad. Dus waarom Chardonnay nog langer boycotten?

Allemansvriend
Chardonnay is niet zo moeilijk en kan met iedereen door een deur. De wijn is niet té zuur of té droog, ietwat fruitig maar ook weer niet teveel. Een pleaser voor de massa.

Zoek de balans
Kies nooit een exemplaar waarbij smaken overheersen. Dit is overigens bij iedere wijn het geval. De perzik of meloen noten mogen niet té aanwezig zijn, maar moeten naadloos aansluiten bij de rest van de smaken.

Lees ook: Hoe zat dat nou met wijn en afvallen?

Experimenteer
De Chardonnay-druif heeft verschillende gezichten. Tegenwoordig kan de voorheen nogal eentonige druif zich transformeren naar een vol, frisser of juist lichter wijntje.

Dus als ze de volgende keer in een restaurant vragen: Sauvignon of Chardonnay? Laat het dan wel de juiste zijn!

Volg ons ook op Instagram!