Dit wil je: shampoo 2.0

Het is als een haat-liefde verhouding met shampoo en conditioner. Het liefst heb je schoon en zacht haar, maar dan wel graag zonder dat het je hoofdhuid aantast of je haar na een dag weer vet is.

Nu is er in de Verenigde Staten een nieuwe revolutionaire shampoo op de markt: New Wash. En die wil ik.

De man achter dit product is Michael Gordon, met jarenlange ervaring in het kappersvak. Niet alleen zweert hij gewone shampoo af, hij stelt ook dat het gebruik van shampoo de oorzaak is van alle haarproblemen vanwege de zepen die erin zitten.

Eigenlijk is ‘nieuwe shampoo’ niet de beste omschrijving, New Wash is eerder non-shampoo. ‘The new way to wash hair’ reinigt en verzorgt je haar en hoofdhuid met aloë vera en essentiële oliën. Je laat het intrekken in nat haar, spoelt goed uit en that’s it. Je hebt zelfs geen conditioner nodig.

De producten van New Wash zien er niet alleen fantastisch uit, kijk zelf maar even, maar beloven ook dat je nooit meer dan de basics nodig hebt om je haar in toom te houden. Van krullen tot kroes tot stijl haar. Eerst zien dan geloven natuurlijk, maar het idee en de reviews klinken fantastisch.

Enige minpunt: New Wash is nog niet in Europa verkrijgbaar.

Lees ook: waarom Epsom zout je nieuwe beste vriend is.