De lengte van je wijsvinger bepaald of je sneller vreemdgaat

Ehhh… het klinkt nogal gek, maar volgens onderzoekers van Oxford University en Northumbria University zou de lengte van je wijsvinger bepalen wat voor relatietype je bent.

Mensen die in verhouding tot hun ringvinger een korte wijsvinger hebben, gaan over het algemeen losser om met relaties. Ze zijn zelfs sneller geneigd om vreemd te gaan. Oef! Voor mensen met een relatief lange wijsvinger is het tegenovergestelde waar. De onderzoekers noemen dit ‘stay or stray’.

Baarmoeder
Mensen met een kortere wijsvinger zouden in de baarmoeder aan meer testosteron zijn blootgesteld. Dit resulteert bij volwassene vaker in de behoefte aan meer seksuele contacten. Mensen waarbij dit niet het geval is, gaan juist vaak op zoek naar langdurige relaties.

Hoewel er volgens het onderzoek wel degelijk twee verschillende relatietypes zijn gevonden onder mannen als vrouwen. Zijn deze verschillen vooral in grote groepen waarneembaar. De lengte van je pointer maakt het dus wel waarschijnlijker dat je in één van beide groepen valt. Maar dit is géén voorspeller voor je gedrag. Er spelen natuurlijk altijd andere factoren mee zoals bijvoorbeeld je milieu of levenservaring. Ook al ontstaat het misschien in de baarmoeder, het heeft maar een klein impact.

Je hoeft je dus niet meteen zorgen te maken als jouw vriend in verhouding tot zijn ringvinger een een korte wijsvinger heeft! 😉