Uitgelichte modezaken: Marine Vacth

Vijfentwintig zomers geleden geboren in het twaalfde arrondisement, Parijs. Marine Vacth. Op haar vijftiende ontdekt in de H&M, hoe kan het ook anders, en werd direct model. Ze verscheen in campagnes voor Yves Saint Laurent en Chloé. Op twintigjarige leeftijd werd ze actrice en verscheen ze in de geweldige film Jeune et Jolie. Ze is getrouwd met fotograaf Paul Schmidt. En moeder van de tweejarige Henri. Bij deze madame lijkt het allemaal aan te komen waaien, en dat is dus ook zo.

Ze lijkt misschien het meisje van next door. Maar dat is ze verre van. Haar schoonheid bestaat uit delicate perfectie, gestroomlijnde symmetrische lijnen, diep grijze ogen, lippen als door een bij gestoken en prachtige manen. Kortom, een Franse schone die elke ruimte weet te betoveren met haar binnenkomst.

marine

Haar modellencarrière heeft ze min of meer gedag gezegd. Iets wat ze met een afstand ervaarde. Het heeft haar nooit echt gefascineerd. Ze genoot er vooral van dat het haar de mogelijkheid gaf om te reizen en haar financieel onafhankelijk maakte. Vacth gaat goed door één deur met Lagerfeld en is regelmatig bij zijn shows te vinden. Ze kent wat mensen die voor Chanel werken en vindt het vooral leuk om hun werk op de catwalk te mogen aanschouwen. Een stylist heeft mevrouw niet nodig, zelfs op het Cannes Filmfestival verschijnt ze in een nonchalante outfit.

marine

Marine verschilt van andere jonge actrices die streven naar een Hollywood-carrière. Ze volgt eenvoudig haar eigen pad. De toekomst is niet iets waar Vacth zich zorgen om lijkt te maken. Haar leven wordt geleid door kansen. Het gebeurt en eigenlijk hoeft ze nooit echt te kiezen. En zo blijft ze wellicht gewoon doorgaan. Joie de Vivre!

Marine Shopping!

blazer
Blazer via
blouse
Blouse via
blazerbroek
Jasje en broek via
ballerina's
Ballerina’s via
jeans
Jeans via
Chanel jasje
Chanel look-a-like via
hemdje
Hemdje via
pumps
Pumps via

Head image via

Lees ook: Uitgelichte modezaken: Grace Kelly.