Josh Veldhuizen over ondernemen en de keuze voor een brandstore

Modemerk Josh V, opgericht door Josh Veldhuizen in 2011, deelde enkele jaren geleden nog dat ze eigen winkels onnodig vond. Inmiddels is er een gloednieuwe winkel aan de Nieuweweg in Laren geopend. Een knappe zaak waardoor de winkelstraat er florissanter bijligt. Want zeg nou zelf: in Laren past deze brandstore van Josh V perfect!

Het winkelend publiek in Laren ziet de afgelopen jaren meer winkels gaan dan komen en dat is zonde. Want in een tijd waarin we zoveel tijd online spenderen, is shoppen in real life echt een uitje. Zéker in een dorp als Laren, waar je het goed kunt combineren met een lunch bij Maximiliano of George.

Oorspronkelijk is Josh V een wholesalemerk zonder eigen winkels. Ondernemer Josh Veldhuizen voelde de behoefte niet om hieraan te beginnen, maar de vraag naar een brandstore keert al jaren terug.

Josh V over duurzaamheid

Josh: “Ik ambieerde geen winkels, we zijn van origine een wholesalemerk met een onlineshop als winkel en daarin was nog altijd groei nodig. Fysieke winkels is hele andere koek en voorheen paste dat niet in mijn strategie.

josh veldhuizen

Vanuit duurzaamheidsoogpunt hoop ik met een brandstore het koopgedrag van de consument positief te beïnvloeden. Door de winkel krijgt de klant echt de kans om het merk te leren kennen en de kleding te passen.”

Design

De brandstore in Laren ademt Josh V en de klant wordt dan ook helemaal ondergedompeld in deze wereld. In samenwerking met Appie Vos is er een store design ontwikkelt waarbij female empowerment centraal staat. Er hangt een sfeer van luxe en toegankelijkheid, waarbij zachte aardetinten in verschillende bruin- en crème schakeringen de basis vormen en er gespeeld wordt met contrasterende materialen zoals marmer, hout en messing.

Press for power – button

Mode is een manier waardoor vrouwen zich een identiteit kunnen aanmeten. Het is een manier om jezelf uit te drukken, om te laten zien wie je bent. Bij de paskamers is de ‘Press for Power-button’ te vinden en zodra je de knop indrukt word je overladen met empowering complimenten terwijl je voor de spiegel staat. Hoe leuk is dat?

Ook is er de mogelijkheid om items te laten personaliseren door er in het in-store atelier initialen op te laten borduren. Dat maakt een look nog persoonlijker waardoor je deze waarschijnlijk langer koestert.

Josh v brandstore

Uiteindelijk wil iedereen zich gezien voelen en jezelf in een passende look hijsen, draagt bij aan jouw gevoel van empowerment. De brandstore is voor vrouwen dan ook zeker een must-visit voor als je in Laren bent. En wie weet strijkt Josh V binnenkort nog wel elders neer…

Foto: Chantalle Laurent

Lees ook: dit zijn dé foodfestivals van 2024.