Uitgelichte modezaken: Lee Radziwill

Lee’s (Caroline Lee Bouvier Canfield Radziwill Ross, 82 jaar) oog voor stijl, haar carrière als actrice, als interieurdesigner en PR executive voor Giorgio Armani hebben haar ongetwijfeld een weergaloze garderobe gegeven. Ook stond ze steevast aan de zijde van zus Jackie, een krachtige vrouw die zich ontwikkelde tot één van de bekendste stijliconen van de 20ste eeuw. De manier van waarop ze zich presenteert, haar stijl en haar silhouet zijn betoverend. Er is een gestroomlijnde essentie in haar mening. Met één bijvoeglijknaamwoord weet ze een meesterwerk of persoon vast te leggen. Sharp to the point.

Haar oudere zus Jacqueline Kennedy Onassis (die Jackie dus) trouwde in 1953 met John F. Kennedy. Zelf trouwde Lee maar drie keer. Ze kreeg 2 kinderen van de zakenman en Poolse prins Radziwill. Jackie vertrouwde altijd op Lee. Altijd als er een cruciaal event was, stond Lee naast haar.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.31.26

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.31.45

Lee is iemand van het moment. Ze staat boven het leven van continu voorbijgaat. Haar nieuwsgierigheid naar schrijvers, artiesten, dichters en modeontwerpers stopt nooit. Radziwill geeft toe dat ze in haar leven ook wel iets artistieks had willen bereiken. Maar zonder dat ze het echt doorheeft, heeft ze dat natuurlijk ook. Ze realiseert zich niet dat ze geschiedenis in de maak heeft meegemaakt. Samen met Jackie reisde ze door India waar ze op de rug van een olifant Prime Minister Nehru ontmoette. Ze toerde met de Rolling Stones. Deelde een huis met Andy Warhol. Had een Romance met Peter Beard. Tja, Lee kende de machtige mannen die de koers van de geschiedenis veranderden.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.31.53

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.32.04

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.32.16

Schermafbeelding 2016-02-19 om 15.32.26

Happy Times
Lee heeft een voorbeeldige jeugd en later leidde ze een jetset leven. Toch is het een nuchtere vrouw. Een eerlijke, pure verschijning. Een vrouw met humor. Met smaak. Humor en brains. Haar geweldige verhalen, haar altijd perfecte haar en haar fijne manier van praten bezit ze tot op de dag van vandaag.

Haar eerste boek ‘Happy Times’ bevat anekdotes, foto’s, illustraties en persoonlijke notes die je meenemen naar de geluksmomenten in het leven van Lee Radziwill.

Lees ook: Uitgelichte Modezaken – Garance Doré.