Uitgelichte modezaken: Isabel Marant

More French dan Marant kunnen we het haast niet krijgen. Geboren en opgegroeid in Parijs. Drinkt Pastis, rookt zelf gerolde sigaretten en is niet vies van een baguette avec beurre et jambon. Parfait. Dankzij haar samenwerking met H&M in 2014 heeft menig dame kennis mogen maken met de items van deze fijne ontwerpster. Haar unieke stijl is een tijdloos succes geworden dat niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Zelfs als je nog nooit van Isabel Marant gehoord hebt, heb je vast wel eens iets gedragen wat door haar beïnvloed is.

Haar handtekening is voortdurend herkenbaar: een skinny, leggy silhouet; vrouwelijk maar geaard door mannelijkheid, een tikkeltje rock ’n roll, een beetje globetrotter dat gekenmerkt wordt door haar ethische maakwijze. Simpel maar niet minimalistisch.

httpwww.styleproofed.com20140512wenn-schon-isabel-marant-dann-im-sale-survival-of-the-fastest Foto via

Haar moeder was model en haar vader wilde haar zo ver mogelijk bij de modewereld vandaan houden. Haar ouders scheidden en haar tweede moeder was wederom model. Haar derde moeder beschouwt ze als haar icoon, de nanny. Ze was crazy, dronk, rookte en ze droeg lelijke kleren. Maar ze droeg ze op een bijzondere manier. Ze inspireerde de jonge Isabel die in haar in zelfgemaakte jurken naar school ging om haar uiterlijk te verbergen. Ze wist precies hoe ze eruit wilde zien, anders dan de mensen om haar heen. Op haar vijftiende had ze een bijbaantje als babysitter om bij Vivienne Westwood een item te kunnen kopen. She discovered fashion.

Lees ook: Uitgelichte Modezaken: Garance Doré.

In 1994 lanceerde ze haar label en sindsdien leidt ze een druk bestaan in hartje Parijs waar ze op haar scooter van haar atelier, naar haar huis heen en weer gaat. Inmiddels zestien jaar samen met Jerome Dreyfuss (tassenontwerper), niet getrouwd door gebrek aan tijd en moeder van de elfjarige Tan.
Met gemiddeld vijf bakken koffie komt deze hardwerkende Parisienne de dag door. Haar zelfverzekerde uitstraling heeft ze te danken aan haar eigen jeugd. Ze heeft geleerd haar lichaam te omarmen. Marant ziet zichzelf als de muse voor haar collecties. Ze ontwerpt op haar eigen lichaam en laat alles doorpassen door mensen op haar werkvloer zodat ieder ontwerp op elk lichaamstype aansluit.

httpsnl.pinterest.compin531143349776344314

Foto Garance Doré via

Bij het ontwerpen van elke collectie denkt ze ‘Again! We hebben al genoeg kleding, wat hebben we eraan?’ Dus ziet ze het als een uitdaging om zichzelf te verbeteren in plaats van steeds weer iets nieuws te bedenken. Dit geeft al haar collecties een eigen en tijdloze signatuur. Merci Marant!

Tip! Shop Isabel Marant on sale of second hand. Wij hebben voor jou de stuks op www.theoutnet.com uitgezocht die perfect aansluiten op de nieuwste zomer 2016 collectie.

Shopping
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantCroc-effect-leather-jacket627347
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantDaniels-leather-tapered-pants702029
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantJean-shell-embellished-leather-sandals541748
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantJeneth-pleated-leather-mini-skirt545132
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantLaddie-belted-cotton-crepe-wrap-vest701969
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantMaxime-fringed-embroidered-suede-vest514029
Via
httpswww.theoutnet.comen-NLproductIsabel-MarantSilver-tone-horn-bracelet706587
Via

 

Lees ook: Uitgelichte modezaken: Lee Radziwill.

Head Image via