Ben jij nog single? Wellicht komt dat omdat je een oude ziel bent

Hoor jij vaak van mensen dat je erg volwassen bent voor je eigen leeftijd? Dan ben jij waarschijnlijk een oude ziel. Single oude zielen vinden het vaak lastiger om de juiste partner te vinden, dit is waarom: 

1. Je weet precies wie je bent en wil zijn

Weten wie je bent, betekent ook weten wat je wel- en niet wil. Niet alleen qua werk of vrienden, maar dit geldt vaak ook bij het vinden van een partner. Omdat oude zielen vaak zo “goed” weten wat ze willen, is het bijna onmogelijk om de juiste partner te vinden. De vijver wordt namelijk wel erg klein met zo’n specifieke lijst…

2. Hyper-gevoelig 

Vaak zijn oude zielen ook hyper gevoelig. Dit leidt vaak tot overmatig nadenken. Je kunt soms wel uren, soms wel dagen lang ergens over piekeren. Dit heeft te maken met het feit dat je ontzettend gevoelig bent voor emoties en dus kan je je ook snel zorgen maken. Dit kan leiden tot het trekken van snelle conclusies, wat niet altijd even handig is in een relatie. Vaak zie je dat relaties zonder sterkte basis, dit niet overleven.

3. Mister Right Now

In plaats van wachten en uitkijken naar Mister Right, nemen oude zielen vaak genoegen met Mister Right Now. Iemand waar ze nu een connectie mee hebben en van kunnen leren, maar zich ook snel van los kunnen maken. Want het is toch niet voor altijd…

4. Een groter doel wat eerst afgerond moet worden, liefde zou alleen maar afleiden

Veel oude zielen hebben vaak al vroeg veel bereikt. Het zijn ondernemers en doorzetters en ze houden er niet van om afgeleid te worden. Dus ook niet voor de juiste man. Een oude ziel ervaart houden van namelijk ontzettend intents en compleet. Liefde zou dus alleen maar afleiden van het doel wat ze voor ogen hebben.

5. Alleen een soulmate is goed genoeg

Ook al vullen ze hun tijd als single met Mister Right Now, ze zullen nooit echt hun hart aan hem geven. Deze is namelijk alleen maar bestemd voor hun soulmate. En iedereen die niet “perfect” is of voldoet aan dat plaatje, kan dus niet de ware zijn.

6. Ze zijn niet zo goed in daten

Al hebben ze er niets op tegen, de oude ziel is vaak niet echt goed in het opzetten van een date. Dating apps vinden ze maar ingewikkeld en oppervlakkig en een date vinden in een bar is ook niet echt ideaal. De perfecte man vind je niet via Tinder… toch?

7. Het zijn natuurlijk helers en trekken vaak mensen aan die behoefte hebben aan liefde

En dat vind een oude ziel ook juist fijn. Ze zijn ontzettend zorgzaam en vinden het dus helemaal niet erg om iemand te helpen die dat nodig heeft. Al is dit vaak niet de beste basis voor een gezonde relatie. Uiteindelijk moet jij zelf ook op iemand kunnen leunen en van iemand kunnen leren. Het is geven én nemen.

8. Ze verwachten veel van mensen

Dit omdat ze ook heel veel van zichzelf verwachten. De eisen die ze stellen aan zich zelf zijn ontzettend hoog, dus de verwachtingen naar anderen ook. Dit leidt vaak tot teleurstellingen . Het is verstandig om bij jezelf na te denken of de verwachtingspatronen die je hebt opgesteld, wel realistisch zijn. De intenties van mensen zijn vaak beter dan dat ze lijken en dat zal beter opvallen als je de verwachtingspatronen laat varen.

9. Ze hebben bagage

Nu heeft iedereen bagage, maar oude zielen dragen extra bagage extra met zich mee. Dit kan soms dwars zitten bij lange relaties, wanneer ze het moeilijk vinden om de bagage een plekje te geven of tegen oud zeer aanlopen.

Lees ook: 3 redenen waarom single zijn fantastisch is