Scharrelen op latere leeftijd is vaak ingewikkelder dan een relatie hebben

Scharrelen hoort bij de zoektocht naar de ware. Uiteindelijk wil iedereen zich settelen (mits de types met bindingsangst maar ook zij willen graag de liefde voor het leven vinden). Alleen is het niet altijd pats boem raak… it takes two to tango en soms blijkt een scharrel niet meer dan seks. Spannend en opwindend maar ook ongemakkelijk!

Wanneer je met vriendinnen jouw scharrels bespreekt, is het lachen, gieren, brullen. Je maakt nog eens wat mee met zo’n vent die alleen voor een beurt komt aanwippen. Alleen maak je ook minder fijne dingen mee met scharrels.

Je weet niet waar je aan toe bent
Geen regels en verplichtingen is fijn maar het moet niet te lang duren. Want eigenlijk is zo’n verplichtingsloze relatie best onzeker. Je weet in ieder geval nooit waar je aan toe bent. Bovendien verschillen scharrels nogal eens van mening. De een wil het liefst naast elkaar in slaap vallen terwijl de ander niet weet hoe snel hij of zij weg moet komen. Als scharrel sta je ook bijna altijd op de tweede plaats… als de een opeens een beter plan heeft, kun je wel fluiten naar je date.

Iedereen heeft z’n eigenaardigheden
Het is best gênant om erachter te komen dat iemand knort tijdens het vrijen. Of dat een man vieze onderbroeken draagt. Of dat hij flink zijn neus snuit onder jouw douche… allemaal dingen die je van een relatie eerder pikt dan van een scharrel. Want als je je hart eenmaal openstelt, dan deel je alles. Terwijl sommige dingen wil je niet delen en al helemaal niet met een scharrel.

Je mag vooral niks voelen
Al is de scharrel nog zo snel, emoties komen er wel. Je deelt een intieme relatie en daardoor durf je vaak opener te zijn. Wanneer je openstelt, is een scharrel opeens meer dan een scharrel. Wanneer emoties niet serieus genomen worden… of de persoon verdwijnt zonder pardon uit je leven voor een ander, is dat best even slikken. Maarja… je was slechts een scharreltje hè, dan moet je ook niet meer verwachten. Gevoelens van jaloezie kun je maar beter ver weg stoppen.