Slaapproblemen? Deze planten zorgen ervoor dat jij vanavond al beter slaapt

Heb jij moeite om in slaap te komen? Of slaap je erg onrustig? Tijd om hier iets aan te doen. Met deze planten kom jij over je slaapproblemen heen en ga je weer een zorgeloze droomvlucht tegemoet. Slaap lekker alvast!

Lavendel

We kennen lavendel natuurlijk allemaal vanwege z’n heerlijke geur. Deze geur ruikt niet alleen heel lekker, maar heeft ook andere fijne bijwerkingen. Zo verlaagd het je bloeddruk en vermindert het stress. Tevens gaat lavendel ook snelle oogbewegingen tegen tijdens je slaap. Goed excuus voor veel lavendel in je kamer dus.

lavendel

Foto: Castorolie.nl

Aloe Vera

Aloe Vera is voornamelijk bekend om zijn verzachtende en helende werking. Wat veel mensen echter niet weten, is dat hij super slaapverwekkende krachten bezit. Aloe Vera zuivert namelijk ’s nachts de lucht. Het reinigen van de lucht zorgt ervoor dat jij daardoor beter slaapt. Dit plantje heeft veel zon nodig, dus zorg voor veel licht.

Extra leuk: de gel in de bladeren van Aloe Vera kan je gebruiken als body-gel of verzachting wanneer je verbrand bent. Multi inzetbaar dus die Aloe Vera plant.

aloe-plant

Jasmijn

Al eeuwen lang staat Jasmijn bekend om zijn ontspannende geur. Niet voor niets krijg je vaak een kopje Jasmijn thee aangeboden bij een massagesalon. De plant bezit namelijk een kalmerende eigenschap, die een positieve invloed heeft op de kwaliteit van je slaap. De geur zorgt ervoor dat je minder beweegt tijdens het slapen en dus voor een efficiëntere slaap. Houd Jasmijn vlak bij je bed of bij het raam voor het beste slaapplezier.

jasmine2

Foto: Galadarling.com

Graslelie

Ook wel bekend als snake plant. De graslelie kan (net als de Aloe Vera plant) lucht zuiveren. Een schone lucht zorgt voor een betere kwaliteit slaap en deze badboy kan tot wel 90% van de schadelijke stoffen uit de lucht filteren! Plaats de Graslelie op een plank in je kamer of bij het raam.

chlorophytum

Foto: Mijntuin.org

Sansevieria Trifasciata 

Ook wel bekend als: vrouwentongen. Deze plant heeft qua werking het zelfde effect als de Aloe Vera plant en de Graslelie. Hij stoot ’s nachts zuurstof uit, wat zorgt voor eens schone, verse en natuurlijke lucht. Geen vervelende plant om op je nachtkastje te hebben staan!

 

silver-queen-snake-plant-small-ornamental-plant-sanseveria-silver-queen-realornamentals.com-web

Foto: realornamentals.com

Gardenia

Gardenia’s kunnen hetzelfde effect opwekken als slaappillen. Zo sterk zijn ze!
Als je last hebt van ernstige slaapproblemen, angsten of andere redenen waarom je slecht slaap, dan is het ten zeerste aan te raden om Gardenia’s in je kamer te zetten.

Het enige nadeel is het onderhoud. Gardenia’s hebben veel aandacht nodig om hun mooie bloemen en bladeren te behouden. Plaats de Gardenia’s ook nooit in direct zonlicht, maar wel in een lichte kamer.

White Gardenia Blossom

Foto:Fragrantica.com

Hedera Helix

Een andere naam voor de Hedera Helix is English Ivy. De hangplant staat bekend om zijn ellende werking bij asma en allergie patiënten (nooit geweten!). De plant kan tot wel 90% van lucht feces en 78% van lucht schimmel filteren. Ongelofelijk wat moedernatuur allemaal wel niet kan doen! Dus kan je moeilijk slapen, omdat je last hebt van ademhalingsproblemen? Hang dit plantje dan op aan een plank of in een hangend mandje.

english-ivy-leaves

Bron: theindianspot.com

Lees ook: 4 drankjes die huidproblemen veroorzaken