Maandag Wasdag: zo blijft je beddengoed uit de knoop

Met kinderlijke verbazing halen we om de haverklap het beddengoed volledig in elkaar verstrengeld uit de wastrommel. Herkenbaar hè? Times are changing met de volgende tips hoe je je beddengoed uit de knoop houdt.

4 tips om je beddengoed uit de knoop te houden

Vol verbazing haal je je verse was eruit. “Come on, wéééér in elkaar.” Hoe krijgt je beddengoed het keer op keer toch weer voor elkaar. Simpel. In de was- en droogtrommel draait het van links naar rechts, om daarna weer van rechts naar links te hossen (lijkt het hosnummer van Snollebollekes wel). Geen wereldprobleem, wel irritant. Vooral als je een halfnatte prop uit de droogtrommel haalt. Lieve wasvrinden, vanaf nu niet meer!

1: Sluit knoopjes en ritsen

Hah, soms kan de oplossing zo eenvoudig zijnDus hups sluit de knoopjes of ritsen, voordat je het in de wasmachine of droger stopt. Eén minuutje extra werk, maar zo houd je je beddengoed uit de knoop.

2: Gebruik wasknijpers 

Niet elk beddengoed doet aan ritsen of knopen, dus daarom nog drie extra oplossingen. Wasknijpers, sokkenknijpers of elastiekjes. Pak ze er maar bij, voordat het beddengoed de wasmachine of -droger ingaat. Knijp de uiteinden aan elkaar vast, that’s it.

3: Ga een ‘potje tennissen’

Haha nee niet aan de sport, terwijl je wastrommel hard aan het werk is. Neen. Het zit zo. Doe een paar tennisballen in je was erbij. Gedurende het was- of droogprogramma stuiteren ze er aardig op los. En laat dit nu precies voorkomen dat de verse was verstrikt raakt. Extra pluspunten: het zorgt voor minder kreukels, minder statische geladenheid en het versnelt de droogtijd. Alleen maar champions. Wees wel voorzichtig met nieuwe tennisballen, want die kunnen een lading kleurstoffen lozen. Oude, versleten stuks zijn the ones die je er het best bij kan hebben.

4: Vouw de was op

Dat je niet zit te wachten op extra werk, die snappen we. Maar heus waar, vouw je was voordat het door de wasstraat gaat op. Wat je doet: vouw de opening van de lakens een paar keer naar binnen om. Zie je, kind kan de was doen.