Ontbijttip: 3 x chiapudding

Dat chiazaden bomvol vezels, eiwitten, calcium en Omega-3 vetzuren zitten, is je onderhand vast wel bekend. Zo is het je vast ook niet vreemd dat je chiazaad aan veel gerechten (vooral ontbijtjes) toe kunt voegen. Zo kun je de zaden prima door een bakje Griekse yoghurt met banaan, walnoten en blauwe bessen roeren of toevoegen aan je banana pancake of smoothie. Het fijne van chiazaad is dat het je, ondanks dat je er maar weinig van nodig hebt, een vol gevoel geeft en je dat gevoel ook lang blijft houden. Een andere ontbijttip (én aanrader) waar chiazaad inzit is (overnight) chiapudding. Nu zullen sommigen van jullie je afvragen hoe je chiapudding maakt en waar je het mee kunt combineren. Daarom hebben wij voor jullie 3 heerlijke chiapudding variaties opgezocht om jullie een beetje op weg te helpen.

Lees ook: Griepje? Boost je immuunsysteem met dit anti-griepdrankje

Basisrecept voor één persoon:
1. Ongeveer 1,5 lepel chiazaad.
2. 1 theelepel kokosrasp.
3. 60 mililiter amandelmelk (je kunt ook water gebruiken, maar dan heeft je pudding weinig smaak).
4. 3 verschillende soorten fruit (bijvoorbeeld banaan, kiwi en bosbessen).

Zo maak je het:
1. Meng de chiazaadjes, de rasp en de melk in een bakje of een glas en laat het een nacht in de koelkast staan.
2. De volgende ochtend haal je de chiapudding uit de koelkast en meng je het met het uitgekozen fruit. Je kunt er ook voor kiezen om er een ‘laagjespudding’ van te maken (laagje bosbessen, laagje pudding, laagje banaan, laagje pudding, et cetera).
3. Maak de pudding eventueel af met wat geraspte kokos.

1. Chiapudding met amandelmelk, banaan, kiwi en bosbessen:

Foto via

2. Chiapudding met sojamelk en blauwe bessen:
Je kunt er ook voor kiezen om chiapudding met sojamelk en blauwe bessen te maken. Houd hiervoor het basisrecept aan en gebruik in plaats van amandelmelk sojamelk.

3. Chiapudding met banaan, blauwe bessen en granaatappelpitten:
Welke ingrediënten je ook erg goed met chiapudding kunt combineren zijn, naast de veelgebruikte bananen en blauwe bessen, granaatappelpitten. Omdat granaatappelpitten een beetje een zure smaak hebben, zorgt dat voor een lekkere balans tussen het zoete van de soja/amandelmelk. Voor de afwisseling kun je er ook voor kiezen om een beetje cacaopoeder aan de melk toe te voegen en wat pure chocoladesnippers als topping te gebruiken.

Lees ook: Oké, hiermee kun je dus óók Bugels vullen