Ode aan (zomer) sokken

Sokken zijn onmisbaar in de winter. Ijsvoeten zijn onze vijand en het liefst kiezen we voor dikke wollen exemplaren die eigenlijk net niet in onze schoenen passen. Deze dikke sokken verdwijnen nu het zomer is ver achter in de de sokkenla om ruimte te maken voor zomerse exemplaren. Jazeker, ook in de zomer zijn wij fan van de sok en wel om deze 5 redenen:

1. Lak aan regels

Niemand zegt jou wat jij moet doen, je bent een kameleon. Zo ook wat sokken betreft. Je kunt kiezen voor korte exemplaren, kniekousen, sportief of vrouwelijk met een beetje kant. We zijn de sok dankbaar voor zijn aanwezigheid want met de juist sok maak jij jouw look helemaal af.

2. Extra pit

Heb jij vaak het gevoel dat jouw outfit te simpel is? Vooral als jij een aanhanger bent van de minimalistische stijl, zijn alle tierelantijnen te veel. Behalve bij de sok, want niemand zal zeggen dat sokken too much zijn.

3. Jouw metgezel in sandalen

Na lang wachten komen sandalen weer tevoorschijn. En weet je wat er eigenlijk best leuk staat in jouw open schoenen? Juist, de sok! In de open schoen is de sok een eyecatcher voor durfals.

4. Comfortabele makkers

Het is fijn om sokken aan te hebben, zelfs in de zomer. De sokken absorberen vocht, voorkomen blaren en ook als het avond wordt blijven je voeten warm.

5. Sokkenhonger

Designers gaan los op sokken en er zijn erg veel exemplaren waar je hebberig van wordt. Omdat sokken niet al te duur zijn kan iedereen de sokkenhonger stillen en een miskoop is het ook niet snel.

Draag jij sokken in zomer?
zomersokken
Gestreepte sokken, €7 Cos
Grijze kasjmier sokken, €12,99 H&M
Sportsokken, €6 Monki