Lentemode: Heb jij verschillende prints paraat?

De winter is nu echt voorbij en je garderobe met warme kleding wordt met geen vinger meer aangeraakt. We hebben behoefte aan een frisse wind door onze kledingkasten. We hunkeren naar dunne stoffen en accessoires, bedrukt met prachtige prints.

Ieder seizoen zien we mode met indrukwekkende prints. Vooral in de lente en zomer wordt er flink geëxperimenteerd met patronen. Het draait niet alleen het dessin zelf, maar ook om het combineren van verschillende prints. Wat dacht je hiervan?

Kies voor complementaire patronen
prints combineren

Sommige dingen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zoals chocolade en zeezout, gin en tonic. Ook strepen met bloemen zijn een fijn stel! Duik in je kledingkast en sla aan het combineren met prints waarvan je eigenlijk dacht dat ze niet bij elkaar zouden passen.

Ton sur ton
ton sur ton prints
Het is niet onmogelijk om geheel in een print gekleed te gaan. Het ziet er juist wel spannend uit.

Een print graag
print
Je kunt verschillende prints op verschillende manieren combineren, maar dit hoeft niet! Het kan er zelfs te druk uitzien. Sommige kledingstukken en accessoires komen nou eenmaal beter voor de dag wanneer ze niet samen op pad gaan. Geef daarom ruimte aan items die het nodig hebben. Bijvoorbeeld een prachtige ketting of een bedrukte pantalon.

Stapelen

print op print
Onbewust heb jij deze truc vast ooit geprobeerd? Je hebt vast wel eens een pantersjaal met het streepjesshirt gedragen, of een exemplaar met bloemen op jouw gestippelde blouse. Mix verschillende prints en je zult versteld staan.