Klaarkomen? Welnee, ‘Karezza’ is véél beter dan dat

Draait seks alleen om klaarkomen? Of is het meer dan dat. Intiemer… net als bij ‘Karezza’. Een eeuwenoude methode uit het Victoriaanse tijdperk die zich focust op intimiteit. Seksuologen hebben deze methode herontdekt en stimuleren stellen om ‘Karezza’ toe te passen.

Maar hoe doe je da? Karezza?
In het nieuwste boek van sekstherapeuten Mike Lousada en Louise Mazanti staat geschreven dat ‘Karezza’ dé methode is voor meer plezier tussen de lakens. Het doet mij aan tantra denken want de methode draait om het uitstellen van een orgasme waardoor je langer en intenser geniet van seks. Tantrische seks is ook een energiespel. Gevoelens van lust zet je om in liefde. Tantrische seks is geen “workout” die gericht is op klaarkomen. Voor ‘Karezza’ geldt hetzelfde.

Potje Karezza dan maar?
Dan is het belangrijk dat je veel en intens oogcontact met elkaar maakt en samen ademt. In en uit. Langzaam. Op elkaar afgestemd. Zorg dat je voordat de vrijpartij echt begint, twintig minuten knuffelt zonder iets te zeggen. Luister naar de hartslag van je partner. Wees knus, intiem en plaats je hand op elkaars intieme delen zonder daar verder iets mee te doen. Vind je dit fijn? Dan hebben jullie een nieuw ritueel om jullie liefdesleven te verrijken. Al wil dit niet zeggen dat je een potje ouderwetse seks moet skippen.