Kerststress: wat zijn de boomtrends van dit jaar?

Nu december is begonnen, komen de kerstkriebels bij ons op de redactie al om de hoek kijken! Kerst is de tijd van familie, – veel – eten, cadeautjes, warmte en gezelligheid. Toch associëren de meesten van ons kerst met stress: een hoop gedoe voor iets wat maar twee dagen duurt en waar een grote voorbereiding aan voorafgaat.

Lees ook: Tranen! De nieuwste John Lewis kerstcampagne is hier!

Naast het uitnodigen van familie, het inslaan van onvindbare ingredienten voor alle ingewikkelde gerechten en het kopen van originele cadeautjes moet (tot overmaat van ramp) het huis er ook nog eens ‘kerstig’ uitzien. En dan hebben we het nog niet eens over de boom gehad. De boom is zo’n beetje de moeilijkste factor in dit hele verhaal en levert menigeen stress op. Doodzonde, want het versieren van de boom hoeft helemaal niet een lastige opgave te zijn. Daarnaast is het grote voordeel van de kerstboom dat (wanneer hij eenmaal staat) je vrijwel niets aan de rest van je kerstdecoratie hoeft te doen, want de boom doet al het werk. Daarnaast spelen er in kerstbomenland ook een boel verschillende trends en hoeft je boom er heus niet zo ‘over de top’ uit te zien zoals je waarschijnlijk in gedachten had:

1. Muurversiersels
rollenboom

Zeer geschikt voor al jouw kerstfrutsels is deze boom aan de muur. Van buizen, rollen of wat dan ook maak jij een creatieve boom. In de ronde cirkels is ruimte voor ballen, beestjes en – willen wij – minicadeaus!

2. Minimalistische boom

minimalistische

Deze boom is niet zo vol als je van een kerstboom verwacht. Desondanks is dit exemplaar niet minder gezellig bij jou in huis! Hang er hier en daar een prul in en klaar ben je. Dit is een boom zonder al te veel gedoe, ook wel eens fijn!

3. Pom pom pom
pompom

Dit zijn nog eens ballen! Maak een boom met pompoms van verschillende formaten. Gebruik tape, lijm en touw dan kom je er wel! Je kunt de boom versieren met ballonnen, glitters en kerstslingers! Voor lampjes is dit exemplaar minder geschikt.

4. Cardboard boom

cardboard-Christmas-tree

Heb jij de dozen van jouw grote sinterklaascadeaus nog bij het oud papier staan? Doe er wat mee! In mum van tijd tover jij oud papier om tot een heuse boom. Het leuke is: je kunt er zelf kerstboodschappen op schrijven.

5. Takkie

Dit soort kerstboom alternatieven kun je van vrijwel iedere tak maken die je in je tuin of ergens buiten (in het bos) tegen kunt komen. ‘Takkie’ kost je weinig, neemt geen ruimte in beslag en is een echte eye-catcher.

Foto via

6. Schoolbord

Mocht je toevallig een muur in je huis met krijtverf hebben beschilderd én een hekel hebben aan naalden in je huis, dan is deze kerstboom ideaal jou! Met deze boom haal je tóch een beetje het ‘kerstgevoel’ in huis, zonder dat je lang met de ‘versiering’ bezig bent. Daarnaast heeft deze boom nog twee pluspunten: je bent verzekerd van een ‘naaldvrije’ kerst en je hoeft geen boomversiering te kopen.

Foto via

7. Doorkijkboom 

Met deze luchtige boom haal je op een unieke manier een échte kerstsfeer in huis. Het voordeel van deze boom is dat je hem zo gek en uitbundig kan maken als je zelf wilt. Tip: mocht je de boom voor een donkere achtergrond willen hangen, dan kun je ervoor kiezen om de takken bijvoorbeeld wit (of een andere lichte kleur) te schilderen.

Foto via

8. Klassiek chic 

Gelukkig zijn er ook nog een boel ‘hardcore’ kerstliefhebbers onder ons die (heel gewaagd) wél een boom in huis durven te nemen. Ook voor jullie geldt: de boom hoeft echt niet super uitbundig te worden versierd. De sleutelzin deze kerst is: less is more.  Hier en daar een lampje en een kleine decoratie is meer dan voldoende. Ook de piek is zeker geen vereiste deze kerst. Zet voor het contrast de boom in een leuke, opvallende pot and you’re good to go. 

Foto via

9. Pakjesboom

Hoe kleiner het pakje, hoe beter de inhoud. Voor de meesten van ons is deze informatie natuurlijk allang old news, maar het lijkt erop dat er bij veel van onze partners wat bijscholing nodig is wat betreft het heven van (kerst)cadeaus. Bewijs daarom jezelf (en je partner) een grote dienst en kies voor de pakjesboom. Het subtiele duwtje zal wordt zeker gewaardeerd aan de andere kant en jij bent er in elk geval van verzekerd dat er een leuk kleinigheidje voor jou aan de kerstboom hangt (win-win situatie).

Foto via

Lees ook: Aan het kerstdiner met een HEMA-worst: de nieuwste MOAM-collectie is hier