Dit is waarom je nú moet stoppen met avocado’s eten

Maar echt. We weten dat het veel gevraagd is, avocado’s zijn namelijk gezond en passen in ieder dieet. Juist omdat we massaal avocado’s zijn gaan eten, heeft dit een ongekende impact op het milieu. De groeiende vraag naar avocado’s zorgt voor voor stijgende prijzen waardoor Mexicaanse boeren willen uitbreiden. Om dit te doen hebben ze meer land nodig, en daarvoor moeten ze dennenbomen kappen. Veel dennenbomen.

Avocado’s groeien namelijk op dezelfde plek als dennen- en sparrenbomen. Wat doen de avocado productenten? Ze negeren de regels van de overheid en zorgen er illegaal voor dat hele boomgaarden verdwijnen om meer avocado’s te verbouwen. Alles om de honger naar avocado’s te stillen en grof geld te verdienen.

Drugskartels
Helaas verdwijnen er met de dennenbossen ook veel diersoorten en hebben avocadobomen veel meer water nodig. Dit put lokale waterreserves uit. Dan is er ook nog de invloed van lokale drugskartels, die zich, als ze geld ruiken, er ook mee gaan bemoeien. Nee. Wij profiteren van de avocado’s, de Mexicaanse boeren – financieel gezien – al helemaal maar het milieu niet.

Wat kun je er tegen doen?
Koop de volgende keer een avocado die elders vandaan komt. Je betaald er meer voor, maar je draagt niet bij aan de vernieling van het milieu.

Lees ook: 4 x makkelijke salades om mee te nemen naar je werk.