In hotelkamers kun je één ding maar beter vermijden

Oké, toegegeven: iedere keer dat ik in een hotelkamer slaap is toch echt genieten. De sfeer in een hotel is mysterieus en knus. De bedden zijn gigantisch en opgemaakt met knisperende lakens. En bij het ontbijt aanschuiven is niet verkeerd, ik bedoel: croissants, koekjes en romige Latte’s gaan er goed in. Terwijl je nog half slaperig om je heen kijkt, zie je de andere hotelgasten ook nog half slaperig het ontbijt naar binnen schuiven. Best intiem. Ontbijten in hotels.

Maar er is iets dat nóg intiemer is, en waar je dus niet blij van wordt. Want ook al lijkt je hotelkamer piekfijn in orde, volgens ABC News staat er iets in iedere hotelkamer dat je beter niet kunt gebruiken. Waterglazen. En het ergste is: daar drink ik áltijd uit.

ABC News onderzocht vijftien hotels en maar vier hotels doorstonden de test. Hotelkamers waren over het algemeen netjes maar de glazen worden vaak snel afgespoeld en afgedroogd met vieze – net van de vloer geplukte – handdoeken. Als ze al gewassen worden! Soms zetten schoonmakers vuile glazen gewoon terug en dan lurk jij dus aan een glas met andermans lippen er nog op. Dat gaat mij niet meer gebeuren, ik spoel de glazen voortaan wel even af!

Enig idee waar stewardessen slapen tijdens de vlucht? Nou, HIER!