Hiermee verwen je jezelf op een vrije zondagmiddag: Healthy poppy & citroen cake

Zondag is zo’n fijne dag! Lekker rustig aan, tijd voor familie en vrienden. Mijn favoriete bezigheden op een herfstige zondag zijn: wandelen door het bos, koekjes of taart bakken met mijn zoontje en in de namiddag met een glaasje wijn een spelletje spelen. Voor vandaag heb ik deze citroencake in de planning, zonder gluten en gemaakt met ahornsiroop dus vriendelijk voor je lijf! Het recept komt uit het E-book Your Healthy Life in 21 days.

Poppy & citroen cake

1 cake

2 kopjes / 300 gram rijstmeel (je kunt ook half speltmeel nemen voor een steviger cake)
¼ kop / 60 ml ahornsiroop
½ kop / 105 gram kokosolie, gesmolten
1 kop / 250 ml havermelk
Sap van 1 citroen
Schil van 1 citroen
4 el maanzaadjes
1 el chiazaad
1 tl baking soda
Snuf zout

Vet een cakeblik in en verwarm de oven voor op 175 graden. Meng het meel met de maanzaadjes, chiazaad, baking soda, citroen en zout. Meng in een andere kom de kokosolie en ahornsiroop en in een ander kommetje de havermelk met citroensap. Maak in het meel een kuiltje en giet het havermelkmengsel en kokosoliemengsel erbij. Roer goed door. Schep de cakemix in het cakeblik en bak 40 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem snijdt. Omdat hij glutenvrij is, is hij wat kruimeliger. Enjoy!

Wil je meer gerechten uit het E-book proeven? Op 9 oktober organiseren Jolijn en ik een Sunday Vegan Brunch en maken we o.a. salades, dipjes en zoet uit Your Healthy Life in 21 days. Hier kun je vind je meer info over dit evenement.

Lees ook: Aha, dus jij zet je pot pindakaas al je hele leven verkeerd neer.