Glutenvrije repen als feestelijk tussendoortje

De laatste tijd is het eten van weinig tot geen gluten een enorme hype geworden. Steeds meer mensen om mij heen die geen gluten-intolerantie (coeliakie) hebben, proberen gluten zoveel mogelijk te vermijden. Aangezien ik geen voedingsdeskundige ben, durf ik niet te zeggen of dit honderd procent gezond is of niet. Wat ik wel weet is wel dat er voor mensen die wél gluten-intolerantie hebben, steeds meer glutenvrije producten te koop zijn. En dat is, zeker voor de allergische ladies onder ons, wel weer fijn.

Lees ook: 5 x bekende soorten bonbons in een gezond jasje

Ook weet ik dat een beetje gezonde vrouw van A tot Z wilt weten wat er in haar voedingsproducten zit. Daarom zijn veel #powerfoodies die hun eten zelf maken. Iets wat de die-hard coeliakie ongetwijfeld al veel langer doen. Anyway, coeliakie of niet van dit recept voor glutenvrije snackrepen wordt iedereen blij. Je kunt ze prima kaal eten of beleggen met fruit. Daarnaast zijn ze geschikt voor kids en natuurlijk super #healthy.

Wat heb je nodig?
1. 1 fijngesneden appel
2. 1 gepelde banaan
3. 1 theelepel kaneel
4. 120 gram veganistisch boter (te koop bij de bio supermarkt)
5. 315 gram glutenvrije haver
6. 45 gram hennepzaad
7. 100 gram kokossuiker
8. halve theelepel zeezout

Voor de roomkaas
1. Half kuipje veganistische smeerkaas (te koop bij de bio supermarkt)
2. 2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 350 graden en leg een badplaat met bakpapier klaar op het aanrecht. Mix alle ingrediënten met een mixer, zonder de boter, op de hoogste stand tot het een dikke substantie wordt. Vervolgens giet je de substantie in een schone kom en mix je met je handen (of een houten pollepel) de boter erdoor. Zorg ervoor dat de substantie goed ‘kleverig’ blijft. Daarna verdeel je de substantie op de bakplaat in gelijke repen en bak je ze, in ongeveer vijfentwintig minuten, goudbruin in de oven. Laat de repen even goed afkoelen en genieten maar!

Lees ook: Met deze 9 gezonde bakproducten wordt skinny-bakken een feest!