Gin-tonic in Amsterdam

Er is geen betere combinatie  dan die van de zon met een goede gin-tonic. Nou is bijna iedere combinatie met een gin-tonic aangenaam, maar zeker in deze zomermaanden word ik er heel erg blij van! Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een gin-tonic mee te maken: rozemarijn, komkommer, peper, aardbeien en kardemom… maar waar drink je de beste varianten? Dit zijn mijn 10 lievelingsplekken in Amsterdam voor G&T’s to the max! 

1.  Razmataz 
Al lange tijd een favoriete hangout van me. De wand achter in Razmataz, gevuld met boeken en kaarsen, wil ik nog steeds namaken in mijn eigen huis! Maar los van de gezelligheid, drink je hier een World Class Gin & Tonic. Er is een speciale G&T kaart, met heel veel opties. Fijn terras ook!
Hugo de Grootplein 7-15

Lees ook: 5 x verfrissende gin-tonics voor een zwoele zomeravond.

2.  Henry’s Bar 
New York, New York! Even lijkt het alsof je in de bruisende Amerikaanse stad bent, maar nee, je zit ‘gewoon’ in Henry’s Bar aan het Oosterpark. Na een dag bakken in het park, koel je bij Henry’s af met een verfrissende G&T. Het is heel erg leuk om hier een avond te beginnen met een classy gin-tonic en daarna verder te dansen bij de buren: Bar Bukowski.
Oosterpark 11

3. Mossel & Gin 
Dé plek voor twee van mijn grote liefdes: vis en G&T’s! Bij deze foodbar eet je kreeft, mosselen en oesters én kies je een bijpassende gin-tonic. Klik HIER voor het menu.
Gosschalklaan 12

4. The Fat Dog 
Na mijn verhuizing naar de andere kant van Amsterdam vorig jaar, spot ik weer allemaal nieuwe leuke plekken, zoals ‘The Fat Dog’. It’s all about hotdogs en G&T’s natuurlijk. Zo bestel je bijvoorbeeld een heerlijke ‘Roy Donders’… Klik HIER voor het menu.
Ruysdaelkade 251

5. De Foodhallen 
Deze plek is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. Erg druk in de weekenden, maar dat heeft een reden. Bij deze ‘indoor food market’ kies je kleine gerechtjes van het beste wat Amsterdam te bieden heeft. Haal een G&T met bijvoorbeeld kruidnagel & sinaasappel bij de Gin Tonic Bar en daarna, hop, door naar een film bij de FilmHallen ernaast!
Bellamyplein 51

Voor de volledige top 10, kijk op www.littlewanderbook.com.

Volg Enfait ook op Instagram!