Enfait test: 3 x de maaltijdbox

Ongeveer 10 jaar geleden wilde ik de SRV-wagen terug in zwang brengen. Destijds had ik een drukke baan en boodschappen doen stond niet op de prioriteiten lijst, vandaar dat ik had bedacht dat de SRV-wagen langs kantoren moest tijdens de lunchpauze. Want, zo redeneerde ik, ik was vast niet de enige met dagelijkse kookstress. Mensen zouden in de bus een recept en alle benodigde ingrediënten scoren voor hun avondmaaltijd. Flash Forward naar 2015: mijn SRV-plan is de maaltijd box geworden. Ik ben een groot visionair, al zeg ik het zelf.

Zoals jullie wellicht weten hou ik erg van koken, maar ook ik heb moeite met de dagelijkse vraag: wat eten we vandaag (hoor je het riedeltje)? Iemand anders die het verzint en ook nog de boodschappen doet, dat leek mij wel wat. Ik testte: 3 x de maaltijdbox.

matthijs
Mathijs Familiebox
Man en kind werden erg blij van de inhoud van deze box. Overigens: kind was sowieso hysterisch als de deurbel ging en er een grote doos werd bezorgd. Hij mocht mij helpen de doos openmaken en ja ik moet zeggen, ook ik vond ontdekken welke diners wij de komende week op ons bord zouden krijgen erg leuk. De maaltijden: vlinderpasta met runderworstjes en gele courgette, gebakken kipfilet met pitabroodjes en boontjes en een Be Burger met krieltjes en salade. Stuk voor stuk gemakkelijk te maken en erg familievriendelijk. Zelf ben ik niet zo’n vleeseter, maar ik vond de Be burger erg lekker. Kind is dol op worst, boontjes, krieltjes en pitabrood dus voor hem was deze box ideaal.

marley spoon
Marley Spoon
Als het om vormgeving en originaliteit gaat is Marley Spoon de absolute winnaar. De box speelt goed in op het nieuwe eten. De maaltijden: zalm met rucola en kappertjes, gebakken pompoen met quinoasalade en een groentepakketje van filodeeg. Man heeft hiervan één maaltijd gemaakt en was een beetje aan het mopperen omdat hij er teveel tijd aan kwijt was. De overige keren heb ik gekookt en was ik zeer content. Pompoen en quinoa behoren sowieso tot mijn lievelings, dus die waren een inkoppertje. Groot pluspunt: aantal calorieën per maaltijd wordt vermeld en hoe je de gerechten maakt wordt stap voor stap (door foto’s ondersteund) uitgelegd. Marley Spoon is een aanrader voor iedereen die origineel wilt eten.

dekrat
De Vegakrat
Qua milieu aspect wint De Krat. Volgens mij verpakken ze nauwelijks iets in plastic en alle (bio) ingrediënten worden in een houten krat geleverd. Ik werd erg blij van het feit dat er bij de recepten geen dierlijke producten worden gebruikt. De maaltijden: kikkererwtensalade met pompoensoep, tagliatelle met venkel en een ovenschotel met vegagehakt. Man en kind waren fan van de pasta en zoals ik al zei: pompoen en ik zijn dikke maten. Voeg daar kikkererwten aan toe en ik ben meer dan content. De Krat is ideaal voor de bewuste eter.

Zie hier: het resultaat van de vega ovenschotel
ovenschotel

Heb jij tips voor een snelle, gezonde en vooral smakelijke maaltijd? Laat het ons weten! Stuur jouw foto van een smakelijk recept én tips naar enfait@madpacmedia!

Pitaja: waarom je deze nieuwste ontbijttrend wilt proeven (en naar wilt kijken!)