Zo kies je wijn die bij je past

Een bezoek aan de wijnwinkel kan nogal overweldigend zijn. Verschillende flessen met mooie labels staan te pronken in de schappen, maar welk fles gaat er uiteindelijk met je mee naar huis? We deden een kleine wijncursus – not so bad – en daardoor weten we nu precies welke wijn het beste bij je past.

Witte wijn

Ben jij een liefhebber van toast of stokbrood met boter vooraf? Kies dan voor een volle, boterachtige Chardonnay. Zeker als deze wijn op hout gerijpt is, zorgt dit voor een rijke smaak.

mango

Heb je liever tropisch fruit? Trek dan een fles Viognier open. Deze heeft flink wat tropische ondertonen, vooral mango.

Krijg jij geen genoeg van de geur van vers gemaaid gras? Probeer eens een frisse Bordeaux met verfijnde aroma’s van citrus, kruidbessen en jawel: gemaaid gras.

Gek op appels en peren? Dan houdt je ook van een frisse crispy Pinot Grigio!

Liever citrusvruchten? Gruner Veltliner is jouw wijn! Droog, kruidig en met een redelijk hoge zuurgraat gaat deze ‘druivensap’ er goed is.

Lees ook: de 10 beste wijnstreken ter wereld.

Rode wijn

Houd jij van rode snoep? Probeer dan eens Rioja met een lichte smaak van kersen.

Een echte vleeseter houdt van Bandol uit de Provence, deze wijn heeft bijna een bloederige, vleesachtige smaak. Je moet ervan houden!

chocolade

Wij hebben liever pure chocolade, met Malbec is dit een tongstrelende combinatie. Vooral de wijnen uit Chili of Argentinië hebben een rijke, donkere chocolade smaak met hints van bramen en zachte tannines.

Fan van bacon? Kies een dan een ietwat aardse, rokerige Pinot Noir.

Een goed glas Syrah is geknipt voor mensen die van pittig eten houden. Het is een volle, pittige wijn met flink wat alcohol en smaken van rood fruit, peper of zelf drop. In combinatie met pittig eten kan het iets té heet in de mond worden.

Teut? Nee hoor! Met dit wijnglas neem jij je vrienden in de maling.