DIY: het perfecte cadeaulint maak je zelf

Een cadeau geven is een feestje an sich. Met dit kleurrijke gemarmerde cadeaulint ziet jouw pakje er nog mooier uit. Maar het allerleukste is: je maakt het zelf!

Benodigdheden: Water, grote bak, tenminste 4 kleuren nagellak, katoenen lint, schaar, pinnen en nagellak remover voor als je knoeit.
Marmeren cadeaulint
Zo maak je het cadeaulint:
1. Zet alles klaar, zorg ervoor dat het niet erg is als je gaat knoeien. Bedek het werkblad bijvoorbeeld met kranten en zorg dat de gemarmerde linten ergens kunnen drogen. Zet ramen open, nagellak stinkt!
2. Je moet snel te werk gaan om het marmereffect te creëren, nagellak droogt snel.
3. Drup de nagellak in het water. Het beste resultaat krijg je met twee kleuren. Zodra de nagellak het water raakt begint deze te drogen dus wees snel! Zorg dat je voldoende nagellak gebruikt zodat de oppervlakte van het water bedekt is.
4. Mix de kleuren door met een pin in het water te roeren.
5. Leg dan het lint op de oppervlakte van het water zodat de kleuren en het patroon in het water op het lint komen. Zorg dat de kleuren de voor- en achterzijde van het lint bedekken.
6.Dip het lint onder water, de kleuren zullen zich verspreiden. Haal het lint uit het water en laat deze een paar uur drogen. Spetters kun je met nagellak remover verwijderen.

Lees ook: bloemen, planten of zelfs kruiden als haarband!

diy marmer

Volg Enfait ook op Instagram!