De snack box wordt jouw nieuwe obsessie

We krijgen het steeds drukker en dat betekent dat we minder de tijd nemen om te eten. Daarom grijpen we sneller naar ongezonde snacks ook al weten we dat we dat beter niet kunnen doen. Gelukkig is daar een nieuwe trend: snack boxing.

snack box
Foto: Cooking Light

Het is een mega gezonde gewoonte om iedere week snacks mee te nemen zodat je niet zo snel naar junk food grijpt. En nog iets: het is gewoon lekker!

1. Plan vooruit
Net als het plannen van maaltijden, kun je ook snacks voorbereiden. Zo kun je wekelijks in de supermarkt grote porties wortels, hummes, crackers en kaas inslaan. Wij beloven je: dit is goedkoper dan iedere dag een saucijzenbroodje of reep chocolade ergens vandaan toveren.

2. Bereid je snacks voor
Probeer je snacks iedere avond alvast voor te bereiden. Koop een handige snack box die je ’s avonds vult en die je de volgende dag alleen maar in je tas hoeft te stoppen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Omdat je precieze porties maakt, neem je nooit teveel mee en voorkom je dat je gaat eten uit verveling.

3. Een snack box hoeft niet saai te zijn
Denk je nu: ja daaaaaag… ik wil niet iedere dag op wortels knauwen? Dan snack je verkeerd! Je kunt ook bolletjes mozzarella met cherry tomaatjes meenemen, of pindarotsjes van pure chocolade. En wat dacht je van dadels met geitenkaas of rijstwafels met pindakaas en banaan? Wortels zijn trouwens ook best lekker als je ze in de hummus dipt. YUM!

Lees ook: helen met water, hoe zit dat?