Dames, het is officieel bewezen: een Hermès tas is een goede investering!

Moge het duidelijk zijn dat een Hermèstas een behoorlijke investering is. In tegenstelling tot jouzelf, zijn je partner en je portemonnee het niet altijd met zulke dure aankopen eens. Jij weet natuurlijk allang dat unieke designerstukken, zoals de Hermès Birkin tas, van goede kwaliteit zijn en dat ze hun waarde behouden. Alleen daarom al ze de investering meer dan waard (vind jij). Enfin, de overhaal-strijd is begonnen.

Lees ook: Deze extreem dure zonnebril beschermt jouw ogen tegen de felle winterzon

Gelukkig hoef je je vanaf heden een stuk minder schuldig te voelen na aankoop van een Hermèstas. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een Hermèstas daadwerkelijk een goede investering is. Told ya! Aangezien je nu minder tijd kwijt bent aan het goedpraten van je aankoop, blijft er meer tijd over om verder te shoppen. Een hemels goed onderzoek waar we de onderzoekers voor moeten bedanken!

De onderzoeker hebben een aantal van de meestbegeerte mode-items onder vrouwen onderzocht. Wat blijkt nu? Een Hermèstas (vooral de modellen Birkin en Kelly) zijn een betere investering dan een stel diamanten! De Birkin en Kelly tas zijn de afgelopen 30 jaar vijf keer in waarde gestegen. Bizar! Zo was de Birkinbag begin 1980 nog $2000 (omgerekend €1800) waard, terwijl de tas nu voor ruim $10.000 (omgerekend €9300) over de toonbank gaat. Vermoedelijk zal de waarde van de tas de komende twintig jaar nóg meer toenemen. Gespeculeerd wordt dat de tas in 2025 meer dan $20.000 (omgerekend €18.500) waard zal zijn. Snel nog even kopen dus!

Lees ook: Shopping: met dit mode-item maak je iedere outfit party-proof