Champagne zonder bubbels? Zo fix je het probleem!
Waar denk jij aan als je iets hebt te vieren? Inderdaad, aan champagne. Maar, hoe komt het eigenlijk dat we een glaasje champoepel met feest associëren? Waarschijnlijk vanwege het inschenk spektakel, de flinke schuimlaag en de springerige bubbels die in champagne zitten. Party hardy!
Maar, wat doe je nu als er geen koolzuur meer in je champie zit? Ten eerste is er dan paniek, want champagne zonder bubbels is niet meer dan een uit de kluiten gewassen wrange, witte wijn. “Lekker dan, die kan rechtstreek de afvoer in” hoor ik u denken. Ja, dat is natuurlijk een optie. U kunt er ook voor kiezen om een simpel rozijntje aan uw glas champagne toe te voegen. Want, dankzij een rozijn zullen de gezellige champagnebubbels u en uw glas weer laten opwaaien. Tip: wanneer je een rozijn aan de fles toevoegt, zorg er dan wel voor dat de inhoud dezelfde avond nog wordt opgedronken. Anders kan er namelijk teveel koolzuur in de fles ontstaan, waardoor de fles uit elkaar kan spatten. En dat wil je niet.
Lees ook: Is berkensap het nieuwe kokoswater?