5 levenslessen die je van jouw moeder hebt

Het is 10 mei, moederdag. We staan er nooit bij stil en dat is best gek als je denkt aan al die jaren waarin jouw moeder je in slaap heeft gezongen en setjes kleding heeft uitgezocht. Die er nog altijd voor zorgt dat er altijd voldoende eten is, sfeer in huis en vooral dat je nooit iets tekort komt.

Soms een ondankbare taak, maar een o zo belangrijke. Zelfs de adviezen die je als puber lachend wegwuift, hebben meer invloed op jou als persoon dan je denkt. Dus neem deze levenslessen die moeders met hun dochter delen ter harte.

1. You are exactly where you need to be

quote

Jij weet precies wat je met jouw leven wilt gaan doen. Jij hebt de toekomst al in je zak terwijl jouw moeder je af en toe weer terug fluit. Je kunt dromen, plannen maken en alle scenario’s alvast invullen maar soms moet je dingen ook over je heen laten komen. Want je weet nooit wat er op je pad komt!

2. Alway look on the bright side of life

quote life

Opgroeien is niet eenvoudig en het glas is regelmatig half leeg. Het is je moeder die zei dat je dingen altijd van de positieve kant moet bekijken. Dankzij jouw moeder is het glas altijd halfvol, proost!

3. It’s not a good deal if you don’t need it

quote
Als een kind zo blij ben jij als je in de opruiming het zoveelste rokje voor maar 15 euro scoort! En de voorraad zonnebrandcreme stijgt want de flessen waren in de aanbieding. Maar heb je het nodig? Nee, dus: goedkoop is duurkoop, kies voor kwaliteit in plaats van kwaliteit!

4. Time stands still best in moments that look suspiciously like ordinary life

Blijf je altijd verwonderen over de kleine dingen in het leven. Als kind heb je iedere dag van die momenten. Hou dit vast, want dan zit het leven vol kleine verassingen.

5. Never settle for less than you deserve

settel nooit voor minder

Uiteraard wil jouw moeder het allerbeste voor je. Uiteindelijk hoopt ze dat jij goed terecht komt en dat iemand net zo goed voor jou gaat zorgen als zij dat heeft gedaan. Is dit niet het geval? Wegwezen!

Welke levenslessen heb jij van jouw moeder meegekregen?