5 dingen die jouw telefoon je niet kan geven

Soms hebben we behoefte aan een digitale detox. Dit is voor veel vrouwen niet eenvoudig, het schijnt zelfs dat we vaker hunkeren naar onze telefoon dan naar echt contact met mensen om ons heen. Zonde, want er zijn zoveel dingen die zonder telefoon beter zijn!

1. Concentratie

Als er een ding is waar wij vrouwen goed in zijn dan is dat multitasken. Maar kun jij je de momenten nog herinneren dat jij een bericht verstuurde en tegelijkertijd een luisterend oor bood aan een vriendin? Nee dus, want dat lukt bijna niemand. Als je verzonken bent in je gsm heb je veel minder aandacht voor andere dingen. Focus hebben we nodig om de doelen te bereiken die voor ons liggen. Laat je telefoon dus liggen dan gaat luisteren, inleven en creëren zoveel beter!

telefoon

2. Opslagcapaciteit in je brein

Er waren tijden dat telefoonnummers van vrienden en familie nog in jouw geheugen werden opgeslagen in plaats van in de telefoon. Handig maar ook voordelig voor je brein. Dit heeft te maken met twee kleine delen in de hersenen, de Hippocampus. Door de Hippocampus sla je informatie op en koppel je herinneringen aan gebeurtenissen. Je traint dit deel van de hersenen door zelf weer informatie op te slaan. Denk aan Google Maps, we laten ons leiden door navigatie maar onthouden de route hierdoor minder goed. Varen op jouw intuïtie of je laten leiden door een papieren kaart werkt beter voor de volgende keer.

3. Minder selfies, meer belangstelling

Als je minder aan je telefoon vastzit ben je automatisch minder op jezelf gefocust. Dit geeft je de mogelijkheid om jouw omgeving eens goed te observeren. De volgende keer als je een oude dame ziet struggelen met een zware tas kun je een helpende hand toesteken omdat je niet aan het appen bent. Maar ook een knappe man gaat niet zomaar aan jouw neus voorbij.

4. Assertiviteit

Bellen? Veel mensen sturen elkaar liever een bericht en vinden een telefoongesprek te confronterend. De toon van jouw stem zegt namelijk zoveel meer dan een bericht. Er ontstaat niet voor niks vaak miscommunicatie tijdens sms’en of whatsappen. Vooral op zakelijk gebied is bellen van groot belang, de gemaakte afspraken bevestig je later wel per email.

5. Je raakt verveeld..

Wanneer we ons vervelen gaan we fantaseren omdat we niks beter te doen hebben. Door deze fantasie raken we geïnspireerd, en inspiratie is de katalysator voor creativiteit. Denk dus aan alle dingen die je kunt dromen als je jouw telefoon niet gebruikt en geniet van het moment.