3 snacks die net zo’n boost geven als cafeïne dat doet

Poeh, soms heb je van die inkakkers, op deze momenten kun je best een flinke stoot cafeïne gebruiken. Alleen weten we allemaal dat het nuttigen van cafeïne ook nadelen met zich meebrengt. Dus er zijn andere dingen die je kunt eten om extra energie te krijgen. Dat is een win-win situatie want zeg nou zelf, iets met chocolade en popcorn klinkt toch hemels?

Chocolade met popcorn

popcorn
We hadden het nooit kunnen denken maar, popcorn bevat veel vezels en weinig calorieën waardoor je snel vol zit. Met pure chocolade als topping krijg je toch – zij het in mindere mate – je portie cafeïne binnen. Niet verkeerd.

Lees ook: WHOOP! Chocolade blijkt gezond te zijn voor je conditie!

Pittige hummus
Red hot chili peppers
Maak zelf hummus met een half blik kikkererwten, 2 teentjes knoflook, olijfolie, limoensap, 1 eetlepel tahin, een handje peterselie, een snufje komijn en een snufje paprikapoeder. Voeg dan een halve rode peper toe en pureer het geheel met de staafmixer. Lekker op brood, rijstwafels, wraps of om je groenten in te dippen. Deze pittige hummus zit in ieder geval vol proteïnen, vitaminen en het geeft een boost aan je energie.

Een groene smoothie
groene smoothie
Groene bladgroenten zijn altijd goed, maar vooral spinazie geeft je een flinke energie-boost. Spinazie bevat veel ijzer en ijzer is een belangrijke bouwstof voor de aanmaak van rode bloedcellen. Verder zorgt ijzer ervoor dat je je beter kunt concentreren en de hele dag alert blijft. Een smoothie met spinazie is dus nooit weg. Een smoothie met alleen spinazie is niet weg te krijgen, dus gooi er naast twee handen vol spinazie ook 10 muntblaadjes, een banaan, cacaopoeder en een klein handje vol rauwe cashewnoten in de blender. Dan heb je past echt een energiedrankje vol vitamine C, antioxidanten en mineralen.

Lees ook: dit is zó gevaarlijk! Wijn in een meeneembeker.