Work-outs voor als het buiten warm en benauwd is

Sporten in de hitte is niet te doen. Je zweet al als je stil zit, laat staan als je beweegt. Als het benauwd is, krijg je al helemaal geen adem meer. Drama en dus blijf je liever chillen op de bank. Een ware struggle want júíst in de zomer wil jij je fit voelen. Deze work-outs kunnen prima bij hogere temperaturen.

Yoga
Een yogales is altijd fijn en ontspannend. Je doet het voor jezelf en hoeft je niet uit te sloven. Heb je het té heet? Dan doe je het een tandje rustiger aan. Zelf ga ik regelmatig naar PARC yoga waar we in de vroege morgen nog wel eens in het Sarphatipark neerstrijken. Met de ochtenddauw nog op het gras, zijn wij fanatiek bezig met sun salutations. Er is niks beters!

Bbb health boutique
Bij bbb health boutique krijg je een work-out op maat in een warmtecabine. De temperatuur in zo’n cabine is 50 graden maar je kunt ook voor 40 graden kiezen. Of je daar zin in hebt in de zomer? Ik wel. Het is namelijk niet warmer dan in de winter en in de studio is het koeler dan buiten. Na een intensieve sessie in de cabine ben ik lekker opgewarmd en is het heerlijk om nog even met een van de cardio apparaten aan de slag te gaan. Buiten hardlopen? Daar moet ik niet aan denken… maar een uurtje op de hometrainer is goed te doen! Bij bbb health boutique kun je eigenlijk voor alles terecht! Neem snel een kijkje op de website.

David Lloyd
Net als bij bbb health kun je ook in een sportschool als David Lloyd terecht voor cardio onder normale temperaturen. Waarom David Lloyd? Omdat ze bij David Lloyd in Amsterdam ook een zwembad hebben! Uiteraard liggen wij liever op het strand maar na een lange hete werkdag is het hemels om een frisse duik te nemen na je work-out.

Vroege work-out
Ik sta altijd vroeg op en begin de dag meestal met sporten. Alleen voor acht uur krijg ik het voor elkaar om een rondje door het park te rennen. Zodra de zon opkomt smelt ik weg. Nog een voordeel: ’s ochtends is het lekker rustig!