Winterklaar: zo kies je de beste kleding om de kou te verslaan

De winter is begonnen en dat is ook te merken aan de temperatuur. Het is een stuk kouder geworden en mensen hebben de handschoenen, mutsen en sjaals al tevoorschijn gehaald. Sommigen genieten van de winter terwijl anderen het niet uit kunnen staan. Met deze verraderlijke kou kun je snel verkouden worden dus bereid je voor en maak je garderobe winterklaar met functionele kleding.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je warm te kleden, vooral als je naar buiten moet. In dit artikel bespreken we enkele tips hoe je je warm kunt kleden en zo de winter door kunt komen.

Winterklaar door kleding in lagen te dragen

Het dragen van meerdere lagen kleding kan helpen om je warm te houden in de kou. Door meerdere lagen te dragen, hou je meer warmte vast en krijg je het minder snel koud. Begin met een thermische basis laag om zweet af te voeren. Daaroverheen kun je een isolerende laag aandoen om warmte vast te houden. Trek als laatste een wind- en waterdichte buiten laag aan om je te beschermen tegen koude wind, regen en sneeuw.

Warme accessoires

Wanneer het koud is buiten, voelen je handen, oren, voeten en hoofd vaak heel koud aan. Draag om dit te voorkomen een muts, handschoenen, warme sokken en een sjaal. Deze warme accessoires gecombineerd met een warme winterjas houden de kou goed tegen en maken het makkelijker om te kou te doorstaan.

Warme materialen

Er zijn een aantal materialen die beter bestemd zijn voor koud weer, zoals wol, fleece, dons en synthetische isolatiematerialen. Deze materialen houden warmte vast en voeren vocht af. Zorg dat je winterkleding koopt die gemaakt is van deze materialen. Bijna elke kledingwinkel verkoopt rond de wintertijd wel kledingstukken gemaakt van een van deze materialen.

De kledingwinkel genaamd Cramers Van Asten bijvoorbeeld, verkoopt onder andere dames truien en heren truien gemaakt van wol. Ga naar een kledingwinkel die goed bij jou kledingsmaak past en haal je warme winteritems in huis.

Blijf droog

Zorg voor waterdichte kleding want natte kleding koelt snel af waardoor jij het sneller koud krijgt en ook sneller kou kan vatten. Als je bijvoorbeeld voetbalt en vaak in de regen moet trainen, zorg dan dat je een thermische basis laag draagt die vocht afvoert en dat je waterdichte kleding draagt zodat je niet helemaal zeiknat wordt en toch warm kunt blijven.

Isolerende schoenen

Om te voorkomen dat je voeten koud worden, kun je kiezen voor stevige, warme winterlaarzen met isolatie en antislipzolen. Deze schoenen houden je voeten warm en stabiel wanneer je in de kou moet lopen en wanneer het glad is buiten.

Kortom, er zijn genoeg items die jouw garderobe winterklaar maken als het op kleding aankomt. Zolang je de juiste materialen met de juiste functies kiest, kun jij goed beschermd de kou in en zul je minder snel verkouden worden. Haal de nodige items nu in huis en geef jezelf een comfortabele winterervaring.