ALEXA CHUNG ontwerpt een collectie voor Barbour

Barbour is als lifestyle merk niet meer weg te denken en bestaat dit jaar 125 jaar. Om dit te vieren worden twee iconische items uit eerdere collecties letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Het merk is nog steeds in handen van dezelfde familie en dat maakt het extra bijzonder! En dan is er nog meer nieuws: Barbour is een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Alexa Chung. Mode-icoon en alleskunner Alexa Chung wist al op jonge leeftijd een mooie plaats in de competitieve modeindustrie te bemachtigen. Een van haar mooie herinneringen is er een met Barbour. Ze zegt hierover “The smell of the wax alone makes me feel like I’m home. For me Barbour has been part of my childhood, my coming of age and I am extraordinarily proud that it is now part of my future.”

barbour

Barbour heeft voor veel families een bijzondere betekenis. De waxjassen werden voor het eerst gemaakt in 1894 om mariniers te voorzien van waterbestendige kleding en vandaag is het merk nog steeds perfect voor liefhebbers van het buitenleven. Of je nu gaat wandelen in de bossen, een strandwandeling maakt, gaat zeilen met een boot of de jas draagt tijdens het paardrijden. Mooie herinneringen zijn gegarandeerd. Voor de A/W 19 collectie ontwierp Alexa Chung buitenkleding en accessoires in verschillende landelijke kleuren. Wij zijn fan van de mooie quilted jassen en ook het geruite printje is beeldig. Er zijn korte en lange modellen.

alexa chung0

In de collectie vindt men ook kekke hoedjes, zo wordt je kapsel nooit meer verpest door de regen. Overal is aan gedacht, ja dat kan ze wel, die Alexa. Zelfs tassen ontbreken niet zodat je geheel gehuld in Barbour x ALEXA CHUNG de deur uit kunt gaan.
alexa chung

Sommige styles zijn revivals uit de jaren 30 collectie van Barbour maar dan in een nieuw jasje. Oversized, met grote zakken, praktisch doch stijlvol. Alexa Chung begrijp het merk volledig en haar stijl sluit naadloos aan bij het merk. Dit resulteerde in knappe jassen die je aantrekt wanneer je boodschappen gaat doen of op een festival. Tijdens een strandwandeling of een stedentrip. De nieuwe styles zijn verkrijgbaar vanaf 2 augustus op barbour.com en alexachung.com