Weet jij welke soorten lichaamsvet jij hebt?

Als we aan lichaamsvet denken willen we maar een ding: weg ermee! Veel mensen weten alleen niet dat er verschillende soorten lichaamsvet zijn waarvan er een paar onmisbaar. Niet alle soorten vet zijn slecht en maken je dik!

Bruin vet
Bruine vetcellen verbranden calorieën in plaats van dat ze ze vasthouden. Ze zijn van groot belang om vet om te zetten in energie en warme en ze verbrande de slechte witte vetcellen. Mensen met veel bruine vetcellen wegen over het algemeen minder dan mensen met weinig bruine vetcellen.

Wit vet
De witte vetcellen zijn dikmakers, het zijn de cellen die vet opslaan waar je graag vanaf wilt komen. Ongezonde vetcellen die zich rondom je buik en heupen ophopen!

Essentiële vetzuren
Essentiële vetzuren zijn onmisbaar in het lichaam. Ze bestaan uit omega 3 en omega 6 en deze worden niet allemaal door het eigen lichaam aangemaakt. Het is dus belangrijk om ze goed aan te vullen indien nodig. Omega 3 haal je uit visolie en lijnzaadolie. Omega-6 komt voor in zonnebloemolie.

Onderhuids vet
Dit is een massa van bruine, witte en beige vetcellen die zich onder de huid verschuilen. Hoe meer onderhuids vet je hebt, hoe voller je postuur is. Niemand kan zonder onderhuids vet want het dient ook als beschermingslaagje voor de weefsels.

Visceraal vet
Visceraal vet is orgaanvet omdat het rondom je organen wordt opgeslagen. Vooral mannen hebben veel visceraal vet en dan wordt het ongezond. In normale porties beschermt het de organen, als het te veel wordt krijg je er klachten door zoals een ontregelde stofwisseling en verhoogd cholesterol.