Waarom je nooit een dieet moet volgen en de psychologie die daarachter schuilt

We weten natuurlijk allemaal al lang wat wel en niet gezond is. Daar worden we zo ongeveer mee doodgegooid. Waarom blijven we dan toch massaal uitgeschreven diëten volgen? En waarom willen we dat de ander ons verteld hoe het moet?

De knop omzetten is makkelijker
Het geeft veel onrust om de confrontatie met jezelf aan te gaan. We horen het echt heel vaak: ‘Zeg mij maar precies wat ik moet doen, dat werkt het beste voor mij.’ Wanneer je steeds zelf keuzes moet maken ontstaat er steeds innerlijke een strijd. Elke keer gaan het engeltje en het duiveltje met elkaar in discussie en worden alle opties afgewogen. Dit kost veel energie en je moet steeds door de weerstand heen. Door het volgen van een uitgeschreven dieet, hoef je niet na te denken. Of nog makkelijker; je volgt een sap of shake menu, daarmee kom je helemaal niet in de verleiding om te eten. Het probleem is echter dat je ook weinig aan gedragsverandering bewerkstelligt. Je zet even de knop om, maar die schiet helaas gewoon weer terug.

Eindelijk iets wat wel werkt
Het volgen van een dieet heeft nog een voordeel. Het is een manier om jezelf vrij te pleiten van schuld dat het tot nu toe niet gelukt is. Je hebt al zoveel geprobeerd, maar nu heb je eindelijk iets wat werkt. Helpen op langere termijn doet het echter niet. Je legt op deze manier het falen buiten jezelf, maar ook het slagen.

Hoe dan wel?
Heb jij alles al geprobeerd maar val je steeds terug? Dan moet je echt met jezelf aan de bak. Een dieet alleen is onvoldoende, je moet echt gaan kijken naar de onderliggende patronen en wensen. Ga na wat voor jou de goede vorm is. Welk dagmenu, welke work-out en welke mindset passen bij jouw leven?

Holistic gym
Bbb health boutique is een fijne gym voor vrouwen met een holistische aanpak. We coachen je op body, food en mind gebied en bieden trainingen, work-outs, challenges en boosts aan. Ook werken we met psychologen, diëtistes en fysiotherapeuten.

Plan hier een gratis en vrijblijvende proefles in.