Dit is waarom vrouwen de temperatuur altijd hoger zetten

Heb jij het ook altijd een stuk kouder dan je vriend? Draai jij daarom geregeld de temperatuur een graadje hoger? En draait vriendlief ‘m vervolgens weer een paar graden omlaag? Kan kloppen! Vrouwen zijn een stuk gevoeliger voor koud.

Uit een onderzoek blijkt dat vier op de tien vrouwen regelmatig de verwarming omhoog draaien. Geheel onafhankelijk is het onderzoek niet, het werd namelijk gesponsord door een fabrikant van thermostaten. Maar toch zijn er sterke aanwijzingen dat vrouwen gevoeliger zijn voor koud. En laten we eerlijk zijn, dat is soms best lastig als je samenwoont.

Een paar jaar geleden deden Nederlanders onderzoekers al de ontdekking dat vrouwen zich fijner voelen bij een hogere temperatuur. Zo rond de 24 en 25 graden. Mannen daarentegen vinden een temperatuur rond de 21 graden prima. Best gek eigenlijk, als je na gaat dat iedereen dezelfde lichaamstemperatuur heeft.

Koelbloedige types
Hoe komt dat nou? De temperatuur van de huid van een vrouw schijnt een stuk lager te zijn dan die van mannen. Dat komt deels door het vrouwelijke hormoon oestrogeen dat het bloed iets dikker maakt. Dat verklaart natuurlijk ook de koude voeten die wij vrouwen ’s nachts hebben en daarom met alle liefde tegen onze partners aankruipen.