Verjaardagsfeest voor je huisdier, dat wordt lachen!

Waar ik eerder nog schreef over de gezondheidseffecten van het hebben van huisdieren, trek ik de harige viervoeter lijn nog even door. Dit keer over een onderwerp met hilarische schattigheidsfactor 10 die ik je niet wil onthouden. Ik heb het over een big bang van een verjaardagsfeest voor je hond, kat, cavia of een ander huisdier! Ik kan je vertellen, verdiep je je meer in dit trendy onderwerp, dan lach je je helemaal suf. M’n buikspierkwartier zit er weer op voor vandaag (*wink wink*). Leg je fluffy leukerd binnenkort ook in de watten, get inspired! 

In Amerika wordt het verjaardagsfeest voor huisdieren – of paw-ty (poot party) – al wel vergeleken met een kinderpartijtje. Daar viert zelfs ruim 70% van de hondenbaasjes een feestje, aldus research van het natuurlijke honden- en kattenvoer merk Lily’s Kitchen. Honden-, katten- en andere dierenliefhebbers nemen hun taak uiterst serieus: van een gastenlijst opstellen tot uitnodigingen versturen aan Luna’s, Rambo’s of Tiger Lily’s besties, lekkere ‘pet cakes’ bestellen en Instagrammable decoratie regelen. Om het nog maar niet te hebben over de goodiebags die je bij vertrek mee kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een voerbak gevuld met lekkernijen, strik eromheen – niets meer aan doen. Zal het niet gewoon allemaal te doen zijn om ‘m als baasje te shinen op Instagram, wat denk jij?

Verjaardagsfeest huisdier

Baasjes (re-)united

Naast het feit dat de huisdieren de kans krijgen om heerlijk met elkaar te ravotten, is het ook fun time voor de baasjes. Zij kunnen gezellig met elkaar babbelen over hun kroost en andere small talk onderwerpen. ‘Wat is ie een cutiepie hè? ‘Kan zo niet boos op ‘m worden als ie z’n grote puppy-ogen opzet!’

Happy b’day to you

Hartstikke leuk hoor zo’n b’day party, maar pleaseee houd het vooral ook fijn voor je knuffelgrage vriend! Dierenwelzijn onderzoekers stellen dat zo’n paw-ty in principe ook alleen maar lolmakerij voor je trouwe viervoeter is. Met andere viervoeters spelen is voor hen het mooiste speelgoed. Wel stellen ze voor dat je je huis beter niet kan omtoveren tot feestwalhalla. Kies liever voor een neutrale plek, zoals een park, zodat je geen issues krijgt met territoriaal gedrag. Liever dat ze elkaar niet in de haren vliegen op Mollies’ verjaardagsfeestje.

Zeg eens eerlijk, zie jij je hond, kat, konijn, cavia, hamster of ander huisdier al stralen op zijn / haar eigen b’day party? Ik zet voorlopig nog m’n joker in haha!

Verjaardagsfeest huisdier