Tweedehands designertas scoren? Deze gadget spot neppe exemplaren

Om mening arm bungelt tegenwoordig een designertas, ik heb er ook een stuk of vijf. Mijn Chanel tas kocht ik tweedehands en dat is giga spannend. Voor je het weet koop je een kat in het zakkie en betaal je grof geld voor een nepperd. Een nachtmerrie!

Toen ik mijn tas kocht ben ik naar Belgie afgereisd om in een Chanel boetiek de echtheid te laten controleren (in Amsterdam doen ze dit niet.) Tegenwoordig kun je met een app van Entrupy zelf de authenticiteit van je toekomstige tas controleren. HELL YEAH! Hoe handig is dit?

Om te checken of jij een ‘eggie’ aan de haak hebt geslagen heb je enkel een smartphone en een microscopisch kleine camera nodig en de authenticiteit wordt voor je geverifieerd. Designers voegen minuscule details toe om de echtheid van hun product te bewaken en door de camera die de meest ienieminie details uitvergroot weet je in mum van tijd hoe het met jouw tas zit. Je maakt een scan en ziet op je smartphone hoe het zit. De database van Entrupy heeft tientallen miljoenen foto’s van 30.000 verschillende tassen en lederwaren van Gucci, Chanel, Louis Vuitton en Hermes. Vooral tweedehands winkels en groothandelaren zijn blij met deze nieuwste gadget en er zijn al 160 bestellingen gedaan. Het product is vrij prijzig dus nog niet geschikt voor het winkelend publiek, mits je er een flinke duit voor over hebt.